Kintsukuroi - Paperback brosat - Tomas Navarro - Prestige

Kintsukuroi - Paperback brosat - Tomas Navarro - Prestige

Descriere

Kintsukuroi este arta japoneza de a repara ceea ce a fost spart. Atunci cand o piesa ceramica se sparge, maestrii kintsukuroi o repara, umpland crapaturile cu aur sau cu argint, evidentiind astfel reconstructia, deoarece o piesa reconstruita este un simbol al fragilitatii, dar si al fortei si frumusetii. 
In aceasta carte, Tomas Navarro ne invata sa aplicam aceasta arta in viata noastra, oferindu-ne instrumentele necesare pentru a depasi adversitatea ca un adevarat maestru kintsukuroi. 
Un ghid inspirator care ne invata ca adversita!tea poate fi o oportunitate de a ne transforma in oameni mai puternici si mai frumosi.

Fragment din cartea "Kintsukuroi. Arta de a vindeca ranile emotionale" de Tomas Navarro:

"Este necesar sa adun cioburile?
Putem crede ca adversitatea a trecut deja, ca abuzul s-a terminat si ca timpul ne va ajuta sa asezam toate lucrurile la locul lor, dar regret sa iti spun ca aceasta idee nu este nici valida, nici acceptabila. Sfarsitul abuzului nu inseamna deloc sfarsitul problemei. Sfarsitul unei boli nu inseamna sfarsitul problemei. Sfarsitul unui proces de cautare a unui loc de munca nu este sfarsitul problemei. Adevarul este ca abuzul, suferinta si adversitatea lasa o rana in sufletul tau care cere vointa si actiunea ta de vindecare. Daca nu aduni cioburile, vei lasa vindecarea la voia intamplarii, ceea ce este la fel de periculos ca atunci cand ai lasa un cimpanzeu sa-ti vindece un picior rupt; poate fi capabil sa-I indrepte si chiar sa-I puna in atele, dar cu siguranta nu va fi o executie prea fina. Aici cheia sta in mai mult sau mai putin. Te simti bine? Mai mult sau mai putin... Dar cum e mai mult sau mai putin? Un bun proces de reparatie trebuie facut bine, constiincios, nu e suficient sa fie mai mult sau mai putin.
Odata ce adversitatea a fost indurata, consecintele ei pot dura mult timp, atata cat permiti tu sau cineva apropiat. Poate ai fost maltratat, poate ai reusit sa pleci din casa parintilor tai care te torturau, dar atat timp cat nu gestionezi trecutul, vei continua sa ai cosmaruri, sa te simti nesigur, sa te compari cu ceilalti oameni si sa te izolezi la nivel social. Poate ai suferit de o dependenta de vreun drog si ai trecut peste asta, dar daca nu iti gestionezi trecutul vei continua sa traiesti dominat de frica de o recidiva, invinovatindu-te pentru toata durerea pe care ai provocat-o si simtindu-te nesigur, fugind de fantomele trecutului. Poate ai avut o experienta in viata amoroasa, dar daca nu inveti din ceea ce s-a intamplat si inchizi acea etapa, nu vei mai putea iubi din nou pe deplin. Asa ca nu fugi de fricile tale, de demonii tai sau de monstrii care te urmaresc. Opreste-te, intoarce-te si priveste-i fata in fata."

Pe aceeași temă

Tomás Navarro

Tomás Navarro

Tomás Navarro

Alexeis Garcia Perez,Juan Gabriel Cegarra Navarro,Denise Bedford,Margo Thomas,Susan Wakabayashi