Străina de la ultimul etaj - Paperback brosat - Maria Bertoldo-Stocheci - Naţional

Străina de la ultimul etaj - Paperback brosat - Maria Bertoldo-Stocheci - Naţional

Editura
An publicare
2022
Nr. Pagini
208
ISBN
9789736593314

Descriere

Volumul de proza scurta Straina de la ultimul etaj, apartinand scriitoarei Maria Bertoldo-Stocheci, continua seria de literatura feminina ce a debutat cu deja celebra Fata cu cimbru in buzunar a Mariettei Dobrin. De la distanta de casa, dar sondand atat in zona de obarsie identitara, cat si in spatiul tari(lor) adoptive aspecte din viata si din agenda morala a unor personaje pe cat de oneste si convingatoare, pe atat de insolite, Maria Bertoldo-Stocheci ne incanta cu o selectie de splendide povesti si intamplari memorabile, relatate cand cu o fragilitate de portelan, cand cu o forta de gladiator.

Stilul limpede, cursiv si alert - insa deosebit de expresiv si de aplecat spre detalii minutios alese - nu face decat sa potenteze charisma acestui volum. Trebuie spus ca autoarea si cuvintele ei sunt intr-o congruenta perfecta, fiind deopotriva de elegante, sincere, sofisticate, autentice, aristocratice chiar, ceea ce e cu atat mai admirabil cu cat amenintarea cliseelor pare sa devina, in prezent, tot mai sufocanta.

Pe aceeași temă

Jason Reynolds

Stephanie Perkins

Dinah Jefferies

Arthur Hailey

Oyinkan Braithwaite

Maria Bertoldo Stocheci

Corina Ozon,Ioana Țigănilă,Ioana Maria Stancescu,Natașa Alina Culea,Oana Călin,Simona Ferrante,Maria Bertoldo Stocheci,Lina Moaca,Ioana Maria