Pachet Vladimir Colin. Basmele omului, Zece povesti pitice, Legendele tarii lui Vam

Pachet Vladimir Colin. Basmele omului, Zece povesti pitice, Legendele tarii lui Vam

Editura
An publicare
2021
Nr. Pagini
208+192+248
ISBN
5948494140046

Descriere

Pachetul contine titlurile:
• Basmele omului (208 pagini)
• Zece povesti pitice (248 pagini)
• Legendele tarii lui Vam (192 pagini)

Basmele omului:
Aventura lecturii, pe care o propun Basmele Omului, istorisirile feerice cu zmei si cu zane, cu vrajitoare si cu spiridusi, bucuria si exultarea pe care le aduce un deznodamant fericit, satisfactia cu care ne umple sufletul o "intorsatura" neasteptata, o prefacere subita, este una care ne educa in spiritul supremei perfectiuni. O perfectiune care incape deodata in puterea unei miraculoase gratii… Vladimir Colin face dovada unei inteligente artistice si a unei autenticitati a fibrei scriitoricesti, pastrand nealterata arhitectura originara, initiatica a basmului si adaugand un tonus fictional cosmopolit si modern.
Zece povesti pitice:
Decodarea basmelor culte cere explorarea constienta a teritoriului mitic generat fictional. Nu este tocmai un teritoriu, ci un tinut din alta lume, guvernat de puterea unei miraculoase gratii. Acesta-i semnul unui basm adevarat, al unei istorisiri feerice care se ridica la un nivel superior sau este de-o complexitate mai elevata: oricat de atroce si de salbatice ar fi intamplarile istorisite, oricat de fantaste sau de funeste ar fi primejdiile si peripetiile, povestea lor are darul, atunci cand "intorsatura" ce preface totul survine subit, de a-i taia respiratia copilului sau adolescentului care-o asculta/citeste, de a-i face inima sa-i bata in piept pana in pragul lacrimilor. Chiar in zilele noastre, basmele moderne mai ating uneori acest efect privilegiat.

Legendele tarii lui Vam:
O mitologie a omului, un roman stiintifico-fantastic de fantezie istorica a aparut prima data in 1961 si republicata in multe alte editii este una dintre putinele carti romanesti traduse in limbile franceza, germana, bulgara, ceha, polona, engleza, rusa si japoneza. Colectia franceza Metal hurlant a transpus-o in 1989 intr-o banda desenata realizata de croatul Igor Kordej.

Pe aceeași temă

Barbu Stefanescu Delavrancea,Ion Luca Caragiale,Emil Garleanu,Octav Pancu Iasi,Vladimir Colin,Petre Ispirescu,Ion Alexandru Brătescu Voineşti

Anna Dewdney,Vladimir Medvedev,Nicoleta Tudor

Anna Dewdney,Vladimir Medvedev,Nicoleta Tudor,Raluca Butnariu,Oprah Winfrey,John C. Maxwell,Helen Fisher,Ileana Vulpescu

Vladimir Colin