Antologie de povestiri

Antologie de povestiri

Autor
Editura
An publicare
2022
Nr. Pagini
310
ISBN
9786065949058

Descriere

Xue Mo este cel mai remarcabil scriitor din randul oamenilor de litere din provincia Gansu, care poseda un spirit cultural local autentic. Abilitatile narative ale lui Xue Mo sunt puternice, iar scrierea sa este incarcata cu substanta vietii care pulseaza in fiecare pagina.
  Nuvela "Dolii" este asemenea unei fabule a vietii. Doua femei, purtand in inimi speranta unei vieti noi si cautarea motivelor temeinice de a trai in continuare, sunt aruncate de catre soarta in situatii iesite din comun, la limita dintre viata si moarte.Tenacitatea spiritului iese la suprafata, iar demnitatea vietii isi face si ea aparitia. Confruntarea dintre eroine si doli reprezinta cel mai minunat capitol al nuvelei. Omul si fiara, binele si raul, viata si moartea, sentimentele si iubirea sunt tot atatea valori care se intalnesc fata in fata… Cele doua destine vii traiesc dincolo de paginile nuvelei, aducand in sufletul cititorilor spiritul Chinei de Vest, incarcat de masivitatea plina de onestitate a pamantului si frumusetea magnifica a muntilor inzapeziti. - Lei Da, faimos critic literar chinez.

Pe aceeași temă

Florin Giurcă

Anamaria Ionescu,Bogdan Hrib,Daniel Timariu,Dănuț Ungureanu,Georgiana Sandu,Lucian Dragoș Bogdan,Teodora Matei,Mirela Oprea,Rebeca Cojocaru,Teodora Anghel

Xue Mo