Pachet dictionare Pleonasme, sinonime si neologisme - Lucian Pricop

Pachet dictionare Pleonasme, sinonime si neologisme - Lucian Pricop

Editura
An publicare
2021
Nr. Pagini
320+160+336
ISBN
5948494140381

Descriere

Pachetul contine titlurile:
• Dictionar de sinonime - Ilie Baranga, Lucian Pricop (336 pagini)
• Dictionar de neologisme - Lucian Pricop, Nicolae Boaru (320 pagini)
• Dictionar de pleonasme - Ilie Baranga, Lucian Pricop (160 pagini)

Dictionar de sinonime:
Acest Dictionar de sinonime cuprinde aproximativ 59.000 de intrari si 396.000 de relatii sinonimice. Punctul de plecare a constat desigur in fisarea dictionarelor de sinonime alflate in circulatie, dar si a dictionarelor explicative si de neologisme existente in bibliotecile si librariile din tara. Efortul de regrupare si omogenizare a materialului a fost completat cu stabilirea unei coerente in relatiile sinonimice, care nu a fost doar o opera filologica ci si de evaluare a functiilor sinonimelor in limba, de analiza a cailor de aparitie a acestora si a structurii generative a lanturilor sinonimice in limba romana. - Ilie Baranga, Lucian Pricop
Dictionar de neologisme:
Dictionarul de neologisme cuprinde un numar mare de cuvinte neologice, cu un rol important in studiul limbii romane, imprumutate sau create in limba noastra. Dictionarul contine atat neologismele din perioada de modernizare a vocabularului romanesc cat si neologismele recent imprumutate, intalnite frecvent in manualele scolare si in lucrarile care fac parte din bibliografia scolara. Aceasta lucrare este un instrument de studiu oferit unui public larg din diverse domenii de activitate, dar si scolii romanesti (elevi, studenti, profesori), dornici sa foloseasca corect limba romana.

Dictionar de pleonasme:
Pleonasmul este o eroare de exprimare, o eroare stilistica, avandu-si originea intr-o gresala de natura logica. El consta in a spune sau scrie fara intentie, din ignoranta sau din neatentie, de doua ori acelasi lucru, cu cuvinte diferite, dar care au acelasi inteles. Dictionarul de pleonasme publicat de Editura Cartex inventariaza cele mai frecvente sintagme si expresii pleonastice, fiind un instrument de lucru necesar in deprinderea limbii romane corecte.

Pe aceeași temă

Ilie Baranga

Ilie Baranga,Lucian Pricop

Ilie Baranga,Cristina Diana Neculai

Ilie Baranga,Lucian Pricop

Ilie Baranga,Lucian Pricop

Ilie Baranga,Lucian Pricop