Isus ne-a ales si ne-a numit prieteni

Isus ne-a ales si ne-a numit prieteni

Editura
An publicare
2012
Nr. Pagini
80
ISBN
9789731891521
Categorii

Descriere

În continuarea volumelor Isus vine la tine (manual pentru prima Sfântă Împărtăşanie) şi Duhul Sfânt coboară la tine (pregătire pentru primirea Sfântului Mir), prezentul volum pune la dispoziţia tinerilor şi a îndrumătorilor lor un nou suport pentru cateheză.Adresat celor care au primit deja Mirul, manualul – care este totodată şi caiet de activităţi cu fişe detaşabile – a fost alcătuit ţinând seama de căutările şi schimbările specifice adolescenţei. Într-adevăr, în aceşti ani viaţa începe să se prezinte tot mai mult tinerelor conştiinţe ca un „proiect”, ca un plan de viitor despre care descoperi treptat că este dar şi chemare deopotrivă.
Astfel, în lumina Cuvântului lui Dumnezeu, viaţa este prezentată ca:mister şi dar gratuit;talant preţios care trebuie investit;proiect de realizat pentru a da vieţii sens şi valoare;„viaţă nouă” primită şi îmbrăţişată în prietenia cu Cristos şi Biserica sa.Manualul se compune din cinci unităţi care urmează ciclul anului liturgic, în cadrul fiecărei unităţi existând mai multe capitole tematice structurate sub formă de lecţii cu explicaţii, scheme, ilustraţii şi aplicaţii practice. Fiecare unitate se încheie cu o celebrare (lectură, cântece, rugăciune) – moment forte de fixare şi trăire comunitară a învăţămintelor dobândite.
Orientat spre transmiterea valorilor credinţei, conform planului lui Dumnezeu pentru om, suportul catehetic Isus ne-a ales îi va ajuta pe tineri să-şi asume în mod responsabil rolul care le revine – ca prieteni şi ucenici ai Celui Înviat – în edificarea trupului mistic al lui Cristos, Biserica.

Pe aceeași temă