Modele mentale

Modele mentale

Editura
An publicare
2021
Nr. Pagini
198
ISBN
9786060294191

Descriere

Modele mentale. 30 de instrumente de gandire ce separa mediocrul de exceptional

Peter Hollins este scriitor si cercetator in psihologie si comportamentul uman, iar de-a lungul carierei sale a ajutat zeci de oameni din toate categoriile sociale. Dupa ce a lucrat ani de zile in cabinetul privat, si-a indreptat atentia spre scris si spre punerea in practica a tuturor teoriilor studiate pe parcursul anilor de cercetare pentru a ajuta oamenii sa-si imbunatateasca viata din interior spre exterior. In acele momente in care  nu se ocupa cu studiul conditiei umane lui Peter Hollins ii place sa faca drumetii cu familia, sa incerce diferite sortimente beri artizanale si sa picteze. 
Alte carti scrise de Peter Hollins: • Finish What You Start: The Art of Following Through, Taking Action, Executing, & Self-Discipline • Super Learning: Advanced Strategies for Quicker Comprehension, Greater Retention, and Systematic Expertise • Think Like a Genius: How to Go Outside the Box, Analyze Deeply, Creatively Solve Problems, and Innovate (Mental Models for Better Living Book 5)  • How to Teach Anything: Break Down Complex Topics and Explain with Clarity, While Keeping Engagement and Motivation   Daca simti ca esti suprasolicitat, iar ziua de lucru trece fara sa poti sa termini tot ceea ce ti-ai propus, cartea lui Peter Hollins iti ofera 30 de modele mentale care sa te ajute sa faci ordine in propria dezordine si sa fii eficient in solutionarea problemelor. Ce este un model mental? Este un tipar ce are rolul de a-ti atrage atentia la elementele importante ale situatiilor cu care te confrunti. Tiparul defineste contextul, fondul si directia. Capeti intelegere chiar daca nu ai cunostintele sau experienta necesare, ori iti lipseste abilitatea de a lua decizii optime. Deja avem, fiecare dintre noi, propriile modele mentale dobandite dupa ani de viata si de observare a modelelor repetitive din cotidian, insa in volumul de fata autorul prezinta modele mentale cunoscute, dar si mai putin cunoscute care te vor ajuta sa iei decizii rapide, sa vezi lucrurile mai clar  si sa rezolvi eficient problemele.
  Modelele mentale iti ofera posibilitatea de a intelege o situatie si de a prevedea anumite rezultate pentru ceea ce se va intampla in viitor. Acestea mai pot fi asemanate cu ochelarii pe care ti-i pui cand vrei sa te concentrezi pe un detaliu anume. Nu putem invata modele pentru fiecare scenariu posibil, dar le putem gasi pe cele aplicabile la scara larga, si utilizandu-le frecvent ne putem simplifica mecanismele alegerilor.   Dintre toate volumele pe care le-am scris, Modele Mentale este cel care iti poate face viata mai buna. Cunoasterea si informatia  sunt  extrem de valoroase, totusi nu sunt la fel de importante precum felul in care gandim, iar in Modele Mentale, tocmai despre asta este vorba. Viata nu vine la pachet cu un ghid de intrebuintare, dar aceasta carte iti prezinta informatiile elementare despre cum sa treci prin viata luand decizii inteligente si eficiente. P. S. Modelul meu preferat este: Legea lui Strugeon. - Peter Hollins

Pe aceeași temă

Peter Hollins