#30DaysGlutenFree
Descriere
De ce 30 de zile fără GLUTEN?Multe persoane fără boală celiacă mărturisesc că se simt mai bine după ce urmează o dietă fără gluten. Iar studiile recente par să pună capăt controverselor, aducând dovezi despre sensibilitatea la gluten non-celiacă. Aceasta este o problemă reală, ce afectează un procent însemnat din populație, care nu are știință despre acest fapt.
Asupra acestui aspect avem nevoie să fim atenți, felul în care cerealele sunt modificate genetic, felul în care făina din pâinea noastră este aditivată, fiind una dintre cele mai remarcabile produse, dar cu un conținut exagerat de produși chimici. Poate că această combinație chimică și modificările genetice realizate în timp să faciliteze dezvoltarea intoleranțelor și sensibilității la gluten.Aproximativ 1% dintre noi suferă de celiachie, aceasta fiind o afecțiune autoimună ce înseamnă pe scurt: intoleranța alimentară la gluten. Și de aici, din păcate, lucrurile se complica. De ce? Pentru că simptomele bolii celiace sunt destul de nespecifice și pot varia de la o persoană la alta. Astfel, există peste 300 de simptome și orice parte a corpului poate fi afectată, fiind în suferință.
Boala celiacă poate apărea la orice vârstă: la nou-născut (odată cu introducerea alimentelor care conțin gluten), în adolescență sau la stadiul de adult. Rudele apropiate ale bolnavului au o probabilitate de 45% în a dezvolta și ei această boală, iar cei cu simptome intestinale, care amintesc de cele ale bolii celiace, au o probabilitate de 17% de a suferi de această boală.
O provocare precum un semnal de alarmă, care a conturat o nouă perspectivă în viața celor care au parcurs-o, deoarece una din două persoane au sesizat efectele excluderii glutenului din alimentație, după numai câteva zile.
Zeci de mesaje primite și sute de oameni care au urmat provocarea #GlutenFree și-au schimbat percepția asupra alimentației lor de zi cu zi.
Pani Adriana: #30DaysGlutenFree e un nou mod de viață. La fel cum #30DaysNoSugar a adus transformări și în lunile ce au urmat celor 30 de zile, sunt sigură că și acum o să mă bucur de beneficii tot mai multe mergând în continuare pe acest drum. Recunoștință și mulțumiri!
Simeria Iuliana: Nici nu m-am așteptat ca această provocare de eliminare a glutenului să mă facă să conștientizez cât de multe beneficii aș avea dacă aș continua și mai mult de 30 de zile. Recunosc că am mâncat de două ori câte o felie de pâine, dar încerc să nu mai se repete. Beneficiile acestei provocări sunt: -5 kg , si cel mai mult s-a dus din talie, eu având o greutate mare, chiar am simțit aceste 5 kg în minus. Nu mai sunt balonată, limba nu mai e încărcată dimineața, piciorele nu s-au mai umflat, dorm mai bine și sper să mai observ și alte beneficii pe parcursul zilelor următoare.Ana Maria Isar Lupu: Nu credeam că voi putea să le fac toate astea, și totuși am reușit să fac asta fără prea mult efort. Ce am observat e că parcă am o stare de greață atunci când mănânc gluten. Mă simt cu multă energie la un nivel mai constant pe tot parcursul zilei.
Pentru că, gama afecțiunilor asociate cu boala celiacă este deosebit de largă. Asocierea dintre acestea este deosebit de discutată în mediul științific, încă neclară și timid abordată medical.
Unul dintre cele mai intrigante subiecte este faptul că, în afecțiuni medicale asociate cu boala celiacă, este foarte posibil ca simptomele intestinale să nu fie manifestate deloc.
Îndrăznește și TU să urmezi această provocare și fii atent la ce îți transmite corpul tău!