Rasina

Rasina

Descriere

Liv a murit cand avea sase ani.
Cel putin, asta cred autoritatile.Tatal ei stie ca el e singura persoana pe lumea asta care o poate ocroti, asa ca intr-o seara trimite o barca pe apa si o priveste cum se sfarama de stanci, apoi strabate lungul drum spre oras ca sa anunte ca singurul lui copil a disparut. Asa, Liv nu va trebui sa mearga vreodata la scoala, nu va trebui sa-si paraseasca niciodata parintii. Asa, va fi in siguranta pentru totdeauna.Insa iubirea lui Jens Horder se transforma in obsesie bolnava, ajungand sa mistuie orice urma de umanitate in calea ei.O poveste emotionanta si plina de suspans despre ce se poate intampla cand iubesti prea mult pe cineva, cand dorinta de a-l ocroti devine exact lucrul care-i face raul cel mai mare.

Ane Riel este o scriitoare daneză. A studiat istoria artei la Universitatea Aarhus și a dezvoltat, în paralel, o pasiune pentru jazz. În 1996 s-a mutat la Copenhaga ca să urmeze cursuri de ilustrație la Școala de Arte. A scris mai multe cărți pentru copii.
Primul ei roman, Slagteren i Liseleje (Măcelarul din Liseleje), a apărut în 2013 și a fost răsplătit cu premiul pentru debut al Academiei Daneze de Literatură Polițistă.
Al doilea ei roman, Harpiks (Rășină), a primit cele mai importante patru premii scandinave pentru mystery & thriller: The Glass Key, The Golden Bullet, Premiul Harald Morgensen și premiul Academiei Suedeze a Scriitorilor de Literatură Polițistă pentru cel mai bun roman. Singurul roman care a castigat toate cele mai importante patru premii scandinave pentru literatura mystery & thriller: The Glass Key, The Golden Bullet, Premiul Harald Morgensen si premiul Academiei Suedeze a Scriitorilor de Literatura Politista pentru cel mai bun roman.

Pe aceeași temă

Ane Riel