Marea Spirala asteapta

Marea Spirala asteapta

Editura
An publicare
2021
Nr. Pagini
466
ISBN
9786069057698
Categorii

Descriere

Iată că a sosit momentul de a ne bucura de toate povestirile maestrului Dan D. Farcaş, între copertele aceleiaşi cărţi. Volumul reunește, pentru prima dată într-o formă accesibilă oricărui cititor, toate textele de ficțiune științifică și fantezie publicate de Dan D. Farcaș.
În prima parte au fost incluse povestiri SF scrise până cel târziu în 1985 și publicate din 1966 şi până în 1996, inclusiv sub pseudonimul Dan Arcaşu, în periodice şi almanahuri devenite azi rarități.
Partea a doua este un mini-roman fantastic. Au fost adăugate și trei texte nepublicate până acum, din aceeaşi perioadă, precum şi o nouă ţesătură narativă, menită să învelească într-un mod admirabil toate componentele acestei adevărate lucrări de artă.
Textele sunt ilustrate cu zeci de desene originale ale autorului.

Dan D. Farcaș, născut în 1940, la Reșița, a absolvit Facultatea de Matematică și Fizică la Timișoara, în 1960, și a obținut un doctorat în matematici și calculatoare, la Universitatea din București, în 1979.
Din 1962 şi până în 2010, când s-a pensionat, a lucrat în informatică, predând cursuri și conducând și realizând mari proiecte de informatizare.
Este membru titular al Academiei de Științe Medicale, din 1993, membru al Comitetului Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii al Academiei Române și președintele Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate (ASFAN) din România.

Pe aceeași temă

Dan D. Farcas