Dor de Viscri

Dor de Viscri

Editura
An publicare
2021
Nr. Pagini
244
ISBN
9789730349320

Descriere

Dor de Viscri este primul album fotografic despre Viscri, ilustrat prin 86 de imagini și povestit în trei limbi (română, engleză, germană). Tipărită în România, cu drag de țară, „Dor de Viscri” este o carte realizată la cele mai înalte standarde de calitate, după modelul celor mai renumite albume fotografice din lume. Blocul de carte este cusut, coperta este de tip hardcover, cașerată, cu inserturi de hârtie colorată în masă.Este un album despre simplitate și autenticitate. Despre copilărie și viața trăită frumos, despre acceptare și conviețuire, despre dor și pasiune. Prezintă viața satului de ieri și de azi, cu tradiții neîntinate și oameni buni, implicați în comunitate, care sfințesc locul și îl fac să arate mai viu decât acum 200 de ani, la nașterea lui. Te duce în natură, pe ulițe, la deal, la vale, printre case și acasă. Cunoști o altă lume, văzută prin obiectivul a celor doi fotografi îndrăgostiți de Viscri, satul care l-a fermecat chiar și pe prințul Charles.

Dor de Viscri nu este doar un album fotografic. E o experiență în sine, o călătorie care pornește de la prima atingere a copertei și te poartă lin prin poveste. Este un album care te lasă mai întâi să îl citești ca pe o carte și să-ți imaginezi pagină cu pagină locul și oamenii. Apoi, în partea a doua, te îndeamnă să studiezi atent cele 86 de fotografii și să le compari cu imaginația ta. Acum răsfoiești un album de artă fotografică, unde fiecare imagine a fost atent gândită și nu-ți dă voie să te distragă niciun alt element vizual. Formatul cărții îți permite să desprinzi fotografiile și să le înrămezi, pentru că sigur te vei îndrăgosti de un personaj, un peisaj ori un detaliu al zonei.

Dor de Viscri este albumul pe care-l poți dărui chiar și celor mai pretențioși colecționari de artă, fiind gândit la cele mai înalte standarde calitative. E genul de lucrare pe care orice iubitor de carte și-o dorește în bibliotecă și abia așteaptă să ajungă și în mâinile nepoților, cu speranța că și ei vor iubi satul românesc la fel de mult.

Dacă și ție îți place să visezi, atunci Dor de Viscri e pentru tine!

Despre autori:
Rareș Beșliu este de meserie antreprenor, dar de când a descoperit fotografia, pasiunea a luat locul business-ului. Acum îi dedică tot timpul lui și construiește proiecte frumoase în jurul ei.
Adrian Năsturică este fotograf de mic copil, iar în 2007 a înființat New Age Photography, cea mai mare școală de fotografie din România, unde predă și în prezent.
Ioana Flangea este traducător și iubitoare de cărți, oameni, călătorii și povești. Toate acestea au făcut-o să accepte cu bucurie să documenteze și să scrie despre Viscri.

Pe aceeași temă

Maria Manolescu

E. Lockhart,Sarah Mlynowski,Lauren Myracle

Ohara Donovetsky

Tu

Caroline Kepnes

Asociația Media Dor