The Bridge

The Bridge

An publicare
2016
Nr. Pagini
273
ISBN
6426308000438

Descriere

Ieri
Timp de douazecisinoua de ani mi-am trait viata in Romania, tara Contelui Dracula, dupa povestea inventata de autorul sau, Bram Stocker, sau, dupa cum este cunoscuta mai recent, natiunea condusa de Ceausescu.

Astazi
Urmatorii douazecisinoua de ani i-am parcurs in tara artei, soarelui, Abel Canto-ului si a gastronomiei, Italia, si, in sfarsit, in tara cu istorie milenara, plina de traditie si multiculturalitate, Marea Britanie.
Trecutul Zidului din Berlin si a Cortinei de Fier a fost uitat cu prea multa rapiditate si facilitate intr-o lume in care totul se scurge frenetic si iute. Am vrut sa aduc un omagiu acelui trecut trait cu dificultate de multi, precum si acelei tari care are un mare trecut de povestit.
Cresterea copiilor intr-o lume libera mi-a permis sa fac o comparatie cu aceea in care eu mi-am petrecut adolescenta si sa analizez diferentele si similitudinile cotidiene intre oameni si locuri. Un ansamblu de incursiuni, pline de amintiri, in care amarul cotidian este indulcit din cand in cand de momente de liniste si unde, cu aluzii ironice si distractive, caut sa fac cunoscut copiilor mei si celor ce nu au avut cum sa traiasca experientele mele cat a fost de dificila viata, intr-o lume atat de diferita de cea de astazi.

Pe aceeași temă

Adrian Tuchel