Contabilitatea instituțiilor publice

Contabilitatea instituțiilor publice

Descriere

Una dintre disciplinele cu mare căutare în rândurile economiştilor este contabilitatea. Această disciplină, de cele mai multe ori anostă, este însufleţită datorită râvnei şi discreţiei profesorilor de a reda, atât sintetic, cât şi analitic, coordonatele contabilităţii.
Lucrarea de faţă se adresează acelor studenţi dornici să descifreze fundamentele contabilităţii, să avansează elemente de noutate în ceea ce priveşte abordarea contabilităţii din spectrul finanţării instituţiilor publice, având ca instrument şi limite totodată, bugetul public de venituri şi cheltuieli.
Sunt avansate astfel o serie de propuneri privind abordarea eficientă a cheltuielilor publice, metode de atragere a veniturilor publice şi de alocare optimă a acestora în vederea satisfacerii raţionale a principalelor nomenclatoare de cheltuieli, fiind cunoscut îndeobşte necesitatea armonizării procesului de alocare a resurselor cu interesul general, acela de realizarea unui echilibru între principalele forţe societale.
Lucrarea de faţă prezintă o abordare complexă, în 8 capitole, a disciplinei „Contabilitatea instituţiilor publice”, urmărește o alocare optimă a veniturilor în urma îmbunătăţirii ratei de prelevare a lor.

Pe aceeași temă

Doina Maria Tilea