Edgar Cayce. Muzicoterapia

Edgar Cayce. Muzicoterapia

Descriere

De la aparitia acestei lucrari, in 1994, lumea s-a schimbat. Mai avem nevoie de muzica? Doua evenimente majore i-au impus ,,satului mondial" in  care traim o constientizare, de care marele public era foarte departe in 1994: atacul turnurilor gemene din New York, in ziua de 11 septembrie, 2001, si succesul filmului lui Al Gore, An Inconvenient Truth (Un adevar care deranjeaza), in 2006. Primul eveniment ne-a facut sa devenim constienti ca violenta terorista, departe  de a fi eradicata, este mai amenintatoare ca oricand. Evident, aceasta nu este deloc o surpriza pentru cititorii lui Edgar Cayce, deoarece el anuntase deseori ca dupa el1 va urma o perioada in care se vor inmulti razboaiele si gherilele. Al doilea eveniment, aparitia acelui film care a impresionat milioane de spectatori, nu are nici el de ce sa ne mire. Continutul filmului lui Al Gore nu aduce la cunostinta mare lucru cititorilor lui Edgar Cayce, constienti de mult timp de distrugerile poluarii si de schimbarile climatice care se pregatesc. Caci inca n-am vazut nimic din ce ne asteapta!
  Pentru cei care nu l-au citit niciodata pe Edgar Cayce,  constientizarea a fost un soc: nu si-au dat seama ca lucrurile devenisera atat de grave, ca distrugerea mediului nostru inconjurator, in urma poluarii, era atat de avansata, ca perturbarile climatice se vor manifesta atat de repede. Or, Edgar Cayce a vorbit foarte des despre ,,alunecarea" axei Polilor (the shifting of the poles), apoi bascularea ei. 
Inclinatia acesteia fata de Soare (si pe planul elipticii) perturba complet ,,centurile climatice". Aceasta destabilizeaza regiuni intregi; secete care provoaca incendii si foamete, inundatii, uragane si valuri seismice... Speciile vegetale isi vad habitatul (,,nisa ecologica") schimbat din temelii. Si asta nu e tot. Aceasta alunecare a axei Polilor provoaca o perturbare a magnetismului terestru creat de rotatia Pamantului. Drept care, estimeaza oamenii de stiinta, riscam sa avem probleme in utilizarea fortei electromagnetice, de unde ne provine electricitatea.
Suferinta, starea proasta, bolile n-au disparut. Amploarea pe care a capatat-o cancerul ne-a facut sa ne reconsideram autosatisfactia natanga, increderea absoluta in ,,progres"... Si ce vom face fara electricitate? De aici, explozia cererii terapeutice! Ingrijiti-va! Reconfortati-va! Linistiti-va! Acestor trei urgente, muzica le ofera un raspuns extraordinar de eficient. Chiar daca suntem saraci, chiar daca nu mai avem bani, chiar daca nu mai avem electricitate, inca mai putem canta! Inca putem canta la un instrument simplu, cum erau cele folosite de oamenii din vechime: flautul si fluierul, chitara, harpa, oboi si trompeta, acordeon, armonica, tobe... Potentialul terapeutic imens al muzicii este subestimat inca. - Dorothee Koechlin de Bizemont   Edgar Cayce, cel mai mare medium si vindecator american, a tratat peste 9 000 de oameni, cei mai multi vindecandu-se in urma recomandarilor sale. Dintre acestea, muzica ocupa un loc important. Cayce considera ca multe boli - si dintre cele mai grave - puteau sa fie ameliorate si chiar vindecate prin muzica. Totusi, isi avertiza auditorii fata de unele genuri de muzica ce pot sa-i imbolnaveasca pe cei care le asculta. Muzica este un medicament care trebuie folosit cu discernamant...

Pe aceeași temă

Dorothee Koechlin De Bizemont

Dorothee Koechlin De Bizemont

Dorothee Koechlin De Bizemont

Dorothee Koechlin De Bizemont