Clepsidra de aer. Vasile Burlui în viziunea criticii literare

Clepsidra de aer. Vasile Burlui în viziunea criticii literare

Descriere

Vasile Burlui s-a nascut la 18 februarie 1943, Suceveni, judetul Galati si este stabilit la Iasi. Este medic stomatolog, profesor universitar si poet. A absolvit Facultatea de Stomatologie a Institutului Medico-Farmaceutic Iasi in anul 1967. Obtine titlul de Doctor in Medicina in anul 1976. Din 1971, desfasoara diferite activitati in domeniul medicinii stomatologice, aducand contributii de referinta in domeniul cercetarii academice si universitare.

Pe langa cele peste 500 lucrari stiintifice, Vasile Burlui a publicat si carti de poezie, despre care Ioan Holban, Nichita Danilov, Adi Cristi, Iulian Popescu, Paul Gorban si altii au scris in presa literara. Dintre cartile publicate de poet amintim: Philemon si Baucis, Concert melancolic, De anima, Pianissimo, Inger rastignit, Rendez-vous sideral, Rendez- vous sideral, Interogatiile lui Asur, Solilocvii, Via Dolorosa, Concert Brandenburgic, Concerto brandebourgeios, Campiile Okavango, Mesaj catre Criton, Galacticele, Poemele orasului, Sfidarea timpului.

Este presedintele Universitatii „Apollonia” din Iasi, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, membru titular al Academiei de Stiinte Medicale din Romania. Din 2014, devine membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Iasi.

Pe aceeași temă

Paul Gorban