Psihopatologie si psihologie clinica

Psihopatologie si psihologie clinica

An publicare
2012
Nr. Pagini
338
ISBN
9786062403072

Descriere

Din Cuprins: - Tulburarile depresive si tulburarea bipolara - Aspecte psihologice privind suicidul - Tulburarile anxioase si tulburarea obsesiv-compulsiva - Tulburarile asociate traumei si factorilor de stres - Relatia psiholog clinician - pacient
Volumul de fata vine in completarea primului din aceasta serie. El are aceeasi adresabilitate: studentilor de la psihologie si persoanelor interesate de domeniul psihologiei clinice. Importanta temei rezida din necesitatea abordarii stiintifice moderne a tulburarilor anxios-depresive si a celor asociate factorilor de stres: putem spune, deci, ca specificul acestui volum este dat de tulburarile afectivitatii. Actualitatea stiintifica este atestata de multitudinea articolelor si cartilor de specialitate recente, consultate pentru intocmirea acestui volum. In acelasi timp, volumul prezinta cele mai recente recomandari in materie de diagnostic, bazandu-se pe cea de-a 5-a editie a Manualului de diagnostic si clasificare statistica a tulburarilor mintale, aceasta fiind ultima editie aparuta la data publicarii acestui volum.

Originalitatea lucrarii este data de perspectiva integrativa asupra tulburarilor psihice prezentate, abordarea etiologica si terapeutica reunind elemente genetice, biologice, psihologice si psihiatrice.

Pe aceeași temă