Limba engleza pentru gradinita

Limba engleza pentru gradinita

Descriere

Activitatea principala pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 4-5 ani este jocul. Atentia voluntara abia se dezvolta, prin urmare, orele cu copiii de aceasta varsta se bazeaza pe jocuri.
In centrul jocurilor lingvistice sta programa de invatare a limbii engleze. Programa consta din cateva componente.
Baza studiului este stapanirea treptata a vocabularului limbii, care in cartea noastra merge in procesul de cunoastere a personajelor principale: baiatul, Alex, fata, Ana, si parintii lor.
O parte din vocabularul prezentat in carte se repeta si in cartile pentru copiii cu varsta de 3-4 ani. In acest fel, copilul extinde si stapaneste treptat vocabularul limbii engleze.
Principalele teme studiate: Familia, Corpul, Fata, In casa, Imbracamintea, Dormitorul, Mobila, Bucataria - vesela, Sufrageria - jucariile, Culorile, Animalele de companie, In oras, Supermarket - mancare, Cifre, Piata - fructe si legume, Cafenea, Gradina zoologica - animale, Teren de joaca.
Cand vreti sa memorati cuvinte noi, va recomandam sa jucati jocul ''Repeta": spuneti un cuvant, dupa care repetati-I batand din palme, apoi faceti o miscare care vi se asociaza cu cuvantul dat si la final rostiti cuvantul cu voce tare sau in soapta.
Pentru repetarea si intarirea noului vocabular, cartea ofera sarcini de joc pentru a putea repeta, in care trebuie sa-ti amintesti si sa rostesti in limba engleza cuvinte din subiecte diferite.
Acestea sunt sarcini de joc combinate, ele ajuta nu doar la dezvoltarea memoriei, dar si la evolutia intelectuala a proceselor de analiza, comparatie si generalizare.
Jocurile cu cartonase, care se afla la sffirsitui manualului, va vor ajuta sa stapaniti in mod eficient vocabularul limbii. Toate tipurile de jocuri se pot folosi la lectiile cu cartonase sau cu mingi.
Materialul improvizat va fi foarte util (jucariile, vesela, mancarea etc.). Poti folosi, de asemenea, si jocurile de cuvinte, cum ar fi: ''Gaseste si arata-mi", ''Ce nu-mi ajunge?", ''Ce se mai potriveste la aceasta imagine?", ''Gaseste ce este in plus", ''Uneste in grup cuvintele".

Pe aceeași temă

Alexandru Andrei