Merele Cad in Cer
Descriere
”Ideile geniale vin în minte...cu ajutorul sufletului”„La un moment dat, trebuie să terminați cu învățatul lucrurilor vechi și să începeți să creați ceva nou. Mai bine zis, nu să creați, ci să luați de acolo de unde se iau toate descoperirile și capodoperele – din Veșnicie. […] O carte, un tablou, o melodie – toate acestea «se extrag» din spațiul variantelor. […] Pentru o melodie aveți nevoie de două-trei acorduri; pentru un tablou – de dispoziție; pentru o carte – de o situație. Pentru a scrie o carte nu este obligatoriu să inventați subiectul. Întregul subiect se va construi din acea situație dacă înfumurata rațiune se potolește și dacă eroii, personajele sunt lăsate să iasă singure din situația creată, sunt lăsate să «se descurce». Nu e nevoie să compuneți – totul se află deja acolo – trebuie doar să urmați cu calm cursul variantelor. Căci tot ce este genial, este neașteptat de simplu. Iar cursul variantelor tocmai asta face – urmează acea cale neobișnuit de simplă care, de obicei, nu ne vine în minte. […] Punctul de plecare este o idee – de restul se ocupă cursul variantelor. Nici ideea nu trebuie inventată. Păi, de unde vine ea? Tot de acolo. Toate prezumțiile geniale se află în Veșnicie și ele ajung în minte prin intermediul sufletului. Sarcina rațiunii este nu să inventeze ideea, ci să o recunoască, să o identifice atunci când ea dă buzna în capul nostru. Și acest lucru se va produce în mod obligatoriu dacă vom ieși din rând și ne vom urma propria cale, așa cum ne poruncește inima.”
Vadim Zeland - „Merele cad în Cer”„Volumul V, «Merele cad în Cer», prezintă lumea exterioară ca pe o oglindă a lumii interioare și dezvăluie mecanismele de conștientizare, de înțelegere și de creație a ceea ce numim «realitatea vieții noastre de zi cu zi». Noi suntem cei care putem merge pe valuri, noi găsim aici, în cărțile lui Zeland, maniera în care putem merge pe valuri și le putem prinde pe cele mai înalte, care ne pot dărui mai multă speranță, încredere și bucurie în această viață.
Transurfingul realității e o... atitudine, e un fel diferit de a fi în lume, de a ne înțelege experiența și a transcende gândirea limitată și reacția automată la evenimentele și la situațiile vieții noastre.”