Curs de aprofundare in ramura sportiva. Fotbal

Curs de aprofundare in ramura sportiva. Fotbal

Autor
An publicare
2012
Nr. Pagini
302
ISBN
9786061404385
Categorii

Descriere

Lucrarea "Curs de aprofundare in ramura sportiva - fotbal" se adreseaza in principal studentilor de la facultatile de Educatie Fizica si Sport, viitori profesori de educatie fizica ce vor preda fotbalul in scoala, in acelasi timp constituindu-se intr-un ghid util tuturor antrenorilor de fotbal din cluburile sportive si un mijloc de informare pentru toti iubitorii de fotbal. Prezenta lucrare reprezinta o sinteza a materialelor aparute in tara noastra si in strainatate, propunandu-si sa valorifice bagajul informational, dobandit in campul larg si fertil al sportului de performanta, cu referire la notiuni teoretice ale antrenamentului sportiv, pregatirii tehnico-tactice, planificarii si selectiei in jocul de fotbal, avand un pregnant caracter didactic, de predare-invatare, relatand numeroase metode si mijloace de instruire tehnico-tactica, la copii si juniori. In spiritul acestei idei, am incercat elaborarea prezentei lucrari, care sa se adreseze in egala masura tuturor celor implicati in fenomenul sportiv - acestia stiind pe ce directii sa actioneze, in insusirea cunostintelor de specialitate.
Sper, ca prin aceasta lucrare, sa pot contribui la imbogatirea literatu*ii de specialitate din domeniul educatiei fizice si a sportului, si sa sprijin pe aceasta cale, activitatea colegilor mei, care au imbratisat meseria de antrenor sau au optat pentru cea de profesor. De asemenea, lucrarea urmareste ca prin continutul sau, profesorii de educatie fizica si sport, precum si antrenorii din fotbalul de performanta, sa-si completeze sau perfectioneze bagajul didactic, de cunostinte teoretice si practice. Lucrarea poate constitui repere si evaluari, chiar si pentru specialistii care lucreaza cu seniori.
Competentele dobandite de studenti prin absolvirea disciplinei se refera la capacitatea aplicarii in jocul de fotbal a principalelor actiuni individuale si colective specifice acestui sport, utilizarea corecta a terminologiei de specialitate, dobandirea cunostintele necesare conducerii lectiilor de educatie fizica cu teme din jocul de fotbal, precum si alcatuirea de algoritmi adecvati obiectivelor urmarite, dar si intocmirea proiectelor de tehnologie didactica si insusirea metodelor de predare.
Consider insa, ca lucrarea poate fi foarte bine imbunatatita de experientele personale ale fiecaruia dintre specialistii domeniului, imbunatatiri care pot contribui la ridicarea gradului de pregatire a tinerilor fotbalisti. - Autorul

Pe aceeași temă

Doru Stoica