Drept administrativ

Drept administrativ

Autor
An publicare
2020
Nr. Pagini
268
ISBN
9786062612825

Descriere

In limbajul curent, cuvantul administratie desemneaza atat o activitate, adica faptul de a administra (in sens material) cat si organele care desfasoara aceasta activitate (in sens organic). In aceste doua sensuri, cuvantul administratie se foloseste atat pentru treburile publice cat si pentru afacerile private; de exemplu, unul din organele de conducere ale societatilor comerciale poarta denumirea de consiliu de administratie.
In sens material sau functional, cuvantul administratie vizeaza activitatile care au ca scop satisfacerea interesului general si sunt plasate sub responsabilitatea autoritatilor publice. In sens functional spunem ca primarul si consiliul local se ocupa de administratia locala.
In sens organic, prin administratie se intelege ansamblul de organe si institutii care desfasoara activitati in interes public.

Pe aceeași temă

Ana Vasile

Daniel Petriceanu,Ana Maria Petriceanu,Dana Radu,Cristina Lemnaru,Eugen Radu,Ionica Vasile

Ana Spornic,Cristina Maria Militaru,Daniela Minculet,Diana Veronica Trailescu Gogan,Doina Usurelu,Elena Gabriela Vlad,Emilia Iancu,Florentina Enea,Gabriel Vrînceanu,Ileana Emilia Serban,Iolanda Popescu,Ionica Vasile,Leonard Mihai Giugiuc,Mari