Ceasul desteptator al lui Platon si alte inventii antice uimitoare

0 ( 0 )
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
192
ISBN:
9786060481997
BDCID:
00503919
Ceasul desteptator al lui Platon si alte inventii antice uimitoare este o colectie de explicatii scurte despre inventii presupuse moderne, cum ar fi Wells Oil si armele cu foc rapid. Scrierea lui Russell simplifica istoriile complicate si este usor de citit.
Este o carte minunata deoarece poti invata multe fara a fi nevoie sa fii expert in limba populara istorica.  Aduna povestile a sute de dispozitive antice, inventii si descoperiri din intreaga lume, de-a lungul secolelor. De la primul telescop pana la inventia arbaletei si de la dintii falsi etrusci pana la ceasurile mecanice chinezesti timpurii, aceasta este o privire fascinanta asupra epocilor, care erau mult mai complexe si avansate din punct de vedere tehnologic decat ne dam seama uneori.    Aceasta carte ne prezinta sase categorii diferite:  -    viata cotidiana – include rezumate ale istoriei lucrurilor, cum ar fi ceasurile cu alarma titulare inventate de Platon; -    tehnologia mecanica si industriala –macaralele; -    misterele Anticilor – prezinta artefacte din istorie cu creatii necunoscute, cum ar fi utilizarile antice ale nanotehnologiei; -    inventiile militare – prezinta nava de razboi; -    cunostintele medicale – prezinta elemente precum membre false, tatuaje timpurii si chirurgie plastica ce au fost inventate inainte de inregistrarea anului; -    progresele stiintifice – ne prezinta inventii precum numararea, pesticidele si magnetismul.
Noi progrese medicale par sa apara in fiecare zi, calatoria spatiala brusc nu pare atat de dificila, autoturismele care nu se conduc singure nu mai sunt un lucru de viitor. Dar, daca am fi blocati pe o insula pustie maine, cei mai multi dintre noi nu am sti cum sa prindem un peste sau sa aprindem un foc, daramite sa reconstruim toata acea tehnologie extraordinara pe care ne bazam acum.
  Adevarul este ca nu suntem neaparat mai destepti decat stramosii nostri, avem doar o acumulare de secole de progres tehnologic pe care ne putem baza. Asa cum arata aceasta carte, multi dintre antici erau mult mai avansati decat ne dam seama – intr-adevar exista inventii recente care fusesera descoperite cu secole mai devreme si apoi uitate. 

Carti Beletristica Carti Pentru Premii Scolare Carti Enciclopedii Dictionare Si Atlase Carti Enciclopedii Dictionare Si Atlase Carti Literatură Universală Carti Cultura Generala

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit