Cu drag, din calimara inimii. Auxiliar pentru elevii claselor II-V - Gabriela Vilcu, Adriana Bozdoro, Alina Nechifor

Cu drag, din calimara inimii. Auxiliar pentru elevii claselor II-V - Gabriela Vilcu, Adriana Bozdoro, Alina Nechifor

Descriere

Aceasta lucrare se adreseaza in primul rand elevilor din clasele primare, care pot simti uneori presiunea realizarii unei compuneri, indiferent de tipul ei, dar, este, de asemenea, si un instrument de lucru la clasa eficient pentru colegii invatatori.
Structural, cartea este organizata in trei capitole, fiecare capitol corespunzand unui aspect relevant al acestui tip de scriere.
Primul capitol, cu titlul Primii pasi... face o incursiune teoretica si practica prin principalele tipuri de compuneri cu care se vor intalni elevii din clasele II-IV, dupa criteriul modalitatilor de elaborare, evidentiindu-se in primul rand, etapele urmarite in realizarea lor, apoi fiind propuse si citeva compuneri model.
Urmatorul capitol, intitulat Sa cunoastem principalele tipuri de compuneri este dedicat prezentarii teoretice a compunerilor dupa materialul de sprijin utilizat si dupa tehnica utilizata de invatator, fiind definite si explicate compunerile libere, compunerile cu scop oficial si cele gramaticale.
Capitolul al treilea ocupa cea mai mare parte a lucrarii, are titlul Idei din calimara inimii si vizeaza in primul rand, materialele de sprijin, care pot dezvolta imaginatia copiilor, ca de exemplu, ilustratiile, proverbele sau ghicitorile, fiind punctate anumite sugestii premergatoare, urmate de noi modele de compuneri.

Pe aceeași temă

Gabriela Vilcu

Gabriela Vilcu

Gabriela Vilcu,Adriana Bozdoro,Alexandra Miron,Alina Nechifor

Maria Fodor,Mihaela Cristina Mocanu,Ioana Veronica Varga,Vladimir Diaconita,Madalina Jebelean,Gabriela Rîșnoveanu,Anca Cazacu,Oana Surdu,Florin Vilceanu,Gabriela Risnoveanu

Sorina Cuzum,Gabriela Vasiloanca,Gina Velcu