Geo, micul politist

Geo, micul politist

Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
78
ISBN
9789739274968
Categorii

Descriere

SA PREVENIM IMPREUNA ACCIDENTELE RUTIERE IN RANDUL COPIILOR
  (...) Volumul Geo, micul politist al poetei Maria Sturdza Clopotaru este construit cu multa migala pentru tinerele vlastare, „muguri de lumina", dar "intr-o nota usor didactica decat cea lirica obisnuita. A creat un personaj pozitiv, pe Geo, care se vrea a fi prietenul copiilor si care ii indruma, le ofera un suport psihic de incredere si siguranta si nu-i lasa deloc sa se abata de la drumul drept, corect, sugerandu-le mereu sa respecte regulile de circulatie rutiera si atentionand totodata asupra nerespectarii acestora, dandu-le exemple de copii accidenta-ti. De aceea foloseste atat de des sintagma: „Viata are prioritate!
Recomand acest volum de poezii tuturor cadrelor didactice din invatamantul prescolar si primar, dar si parintilor si bunicilor pentru completarea bagajului de cunostinte noi al copiilor, informatii care de altfel sunt destul de greu de inteles si de memorat pentru varsta lor.
In cadrul activitatilor „Caravana Clipe Albastre" desfasurate in gradinite si scoli sub genericul „Scoala altfel" de catre scriitorii consacra-ti din cadrul Clubului de literatura pentru copii si tineret „Clipe albastre" organizat de catre Filiala Bucuresti - Literatura pentru Copii si Tineret a Uniunii Scriitorilor din Romania, am constatat ca ora de educatie rutiera este foarte importanta si necesara copiilor.
Recomand forurilor superioare din invatamant sa aloce mai mult timp pentru pregatirea acestora, dar si pentru elaborarea unor manuale de educatie rutiera cat mai atractive si pe intelesul copiilor. De aceea ma bucur ca o colega a noastra a reusit sa realizeze si sa editeze la Editura Destine, Bucuresti, unde a si debutat cu multi ani in urma, acest volum de poezii educative. Desi nu este cadru didactic, aceste informatii prezentate sub forma placuta copiilor, si chiar amuzanta, sper sa completeze cu succes ora de educatie rutiera.
Scopul fiind acelasi: sa le oferim un climat de siguranta si impreuna sa luptam pentru prevenirea accidentelor de circulatie rutiera in randul copiilor. - VICTOR GH. STAN, Presedinte al Filialei Bucuresti de Literatura pentru Copii si Tineret din cadrul Uniunii Scriitorilor, din Romania, Director al Editurii Destine Bucuresti

Pe aceeași temă

Maria Sturdza Clopotaru