Limonariul mirenilor. Crucea iubirii

Limonariul mirenilor. Crucea iubirii

Autor
Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
224
ISBN
9786065504134
Categorii

Descriere

Limonariul mirenilor. Crucea iubirii - Intamplari de folos

Ideea – nu inteleg cum, poate din insuflare dumnezeiasca – de a strange materialul acesta si de a-l publica intr-o carte mi-a venit in timpul unui pelerinaj la Locurile Sfinte. Acolo l-am intrebat pe duhovnicul meu cum i s-ar parea sa strang povestiri de folos adevarate si mi-a dat binecuvantarea de a face aceasta. Intre timp am aratat textele pe care le-am cules sau inregistrat la doi prieteni de-ai mei si m-au incurajat sa inaintez.
E ceva care pana acum lipseste, cel putin in aceasta forma, mi-au spus, si vor fi de mare folos.   Asadar materialul acestei carti este pur si simplu o mostra a tezaurului ascuns al Ortodoxiei noastre. As putea spune ca este un limonariu contemporan format din cazuri si informatii ale vietii duhovnicesti contemporane a elementului popular, indeosebi, ale Bisericii si, din loc in loc, si ale unor clerici si ale maicutei Gavriila. Nu va ascund ca, atunci cand am citit cartea Asceta iubirii, m-am entuziasmat de simplitatea vietii acestei maicute, de smerenia, de deplina ei afierosire Domnului si de iubirea ei adevarata; o iubire care racoreste, odihneste si inspira; o iubire curata a lui Dumnezeu!

Cuprins:
  Introducere Iubire frateasca Iubire pentru cei de alta credinta Rasplata iubirii Iubire pentru cei deznadajduiti Iubire pentru cei bolnavi Iubire pentru copiii nefericiti ai lumii Iubire pentru cei intristati.. Iubire pentru cei parasiti Iubire nestricacioasa Iubire fata de cel vinovat Iubire fata de dusman Iubire pentru leprosi Iubire pentru o sora de manastire Iubire pentru orfani Iubire pentru patrie Iubire (in razboi) Iubire pentru cei saraci  Iubire pentru cei intemnitati Nedreptate Lepadarea de cele lumesti Lipsa iubirii Cand iubirea paraseste lumea Netinerea de minte a raului Inegalitati sociale Inegalitati uriase ale averilor Raportul de cosmar Boala Inselare in casnicie Lipsa milei Risipirea Neputinta de a face copii Neiubirea de arginti Jertfa de sine Mesajul anului 1821 Sinucidere Neiubirea de arginti Monezile bizantine

Pe aceeași temă