Indrumar Bacalaureat la informatica

Indrumar Bacalaureat la informatica

Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
138
ISBN
9786066583138

Descriere

Indrumar Bacalaureat la informatica; structura teoretica, exemplificari si sugestii metodologice

Examenul de Bacalaureat, anticamera studiilor universitare pentru cei mai multi elevi de liceu, reprezinta prima piatra de incercare la varsta maturitatii.
Desi este privit cu ingrijorare, atat de catre elevi, inca dinainte de a intra in clasa a XII-a, cat si de parintii acestora, cu acelasi sentiment sau poate de multe ori amplificat, Examenul de Bacalaureat nu este chiar asa de temut. Asa reiese si din afirmatiile elevilor imediat dupa examen, ca sa nu mai vorbim, dupa prima sesiune din viata de student.
Important este ca aceasta proba sa fie tratata cu seriozitate si responsabilitate, sa fie constientizate eventualele lacune acumulate in invatare de-a lungul timpului, dar mai ales sa existe dorinta si bineinteles mijloace si metode adecvate care sa vina in ajutor in acest sens.
Doresc ca prezenta lucrare sa fie, in ansamblu, o strategie in abordarea Examenului de Bacalaureat. Partea teoretica este conceputa astfel incat sa fie completa si sa ofere informatii filtrate si corecte pentru toate capitolele vizate in subiectele date la examen. In felul acesta, elevii nu isi vor mai irosi timpul in cautarea informatiilor, mai ales ca pe Internet, locul in care acestia sunt tentati sa cerceteze prima data, nu se gasesc intotdeauna resurse de calitate.
Intentionez ca lucrarea sa "vorbeasca" cititorului, asemenea profesorului cu elevii la clasa, sa propuna parghii de intelegere, de abordare a conceptelor expuse, sa prezinte exemple concludente, continutul sa fie adaptat lingvistic, metodologic si curricular si astfel, sa se constituie ca o resursa gata de a fi folosita, fie de elevi, in cadrul lectiilor sau in studiul individual, fie de profesori. - [din Argument]

Pe aceeași temă

Adriana Neagu,Ana Dragomir,Corina Gheorghe,Florina Miricel,Silvia Olteanu

Adriana Mihai,Anişoara Stroe,Camelia Manea,Camelia Voicu,Cerasela Crăciun,Iuliana Tanur,Silvia Olteanu,SILVIA OLTEANU CAMELIA VOICU IULIANA TANUR CAMELIA MANEA ADRIANA MIHAI CERASELA CRACIUN ANISOARA STROE

Alexandra Trandabur