Pachet Povesti
Descriere
Pachetul Povesti contine 4 carti:
• Mare petrecere de ziua mea (36 pagini, dimensiune 285 x 245 mm)
Annabelle isi doreste o petrecere cu adevarat deosebita de ziua ei. Gradina zoologica, locurile de joaca, pizza si magicienii sunt prea plictisitori pentru mica visatoare, care vrea sa petreaca alaturi de prieteni tocmai pe Luna. Zis si facut! Annabelle este foarte hotarata si incepe sa isi construiasca o racheta colorata. Esecul masinariei de zbor nu o descurajeaza pe fetita si, in cele din urma, duce petrecerea pe Luna cu un astronaut adevarat si o racheta adevarata. Este foarte distractiv, dar petrecerea sfarseste dezastruos atunci cand tortul se umple de praf, prietenii obositi si infometati nu pot manca din cauza costumelor, iar rochia primita in dar se face ferfenita. Copiii admira stelele in drum spre casa si revin fericiti pe Pamant. In anul urmator, Annabelle construieste o corabie de pirati in gradina parintilor, unde va da o noua mare petrecere de ziua ei.
• Marele coc (36 pagini, dimensiune 285 x 245 mm)
Asemeni tuturor personajelor din seria de autor Kate Hosford, micuta Annabelle debordeaza de creativitate. In Marele coc o gasim in cautarea unui stil personal si original, care sa o deosebeasca de colegii si colegele sale. Printre versuri amuzante si lipicioase, Annabelle da dovada de aceeasi perseverenta ca si in Mare petrecere de ziua mea. Doar ca de aceasta data, inspirata de o fotografie a bunicii, isi coafeaza de una singura singura un coc maret, cu ingrediente din bucatarie. Cand cocul i se prabuseste, nu se descurajeaza si cere ajutorul mamei sale. Asa reuseste sa dea tonul modei la scoala. Cand extravagantul coc devine ceva obisnuit printre scolari, trece la urmatoarea creatie originala.
• La masa cu acrobatii si alte poezii din bucataria circului (36 pagini, dimensiune 280 x 235 mm)
La masa cu acrobatii, o carte in care se jongleaza cu versuri si retete fanteziste, este culmea creativitatii culinare. Bucatarul circului prezinta pe rand meniul, preferintele, restrictiile alimentare sau, pur si simplu, mofturile artistilor de la circ: Maestrul de Ceremonii este prea ocupat sa stea la masa – ca mai toti parintii de astazi – si isi tine gustarea in palarie; Atletul este nostalgic dupa bucataria traditionala a bunicii; Jonglorul e ca un bebelus din farfuria caruia zboara mancarea; Gemenele Contorsioniste prefera meniurile frantuzesti; Echilibrista are nevoie de o dieta stricta; Clovnul tine la eticheta servirii mesei; Lena Balerina si Saltimbanca Angelina isi iau cu grija gustarile frugale; iar Omul-Ghiulea este asa de gurmand, incat devine chiar ajutor de bucatar.
• Eu si infinitul (34 pagini, dimensiune 290 x 245 mm)
Eu si infinitul este o carte pentru micul filozof din fiecare copil. Uma, fetita ale carei intrebari dau aici tonul discutiei se trezeste speriata de imensitatea cerului si de necuprinsul infinitului. De dimineata si pana seara, intoarce infinitul pe toate partile si incearca sa il imblanzeasca. Ba mai cere si ajutorul prietenilor, carora le adreseaza aceeasi intrebare: „La ce te gandesti cand spui infinit?” Si, cate personaje, tot atatea raspunsuri. Infinitul poate fi un numar nesfarsit, un simbol ca un opt culcat, o familie cu bunici, parinti, copii, nepoti, stranepoti si tot asa la nesfarsit. O singura intrebare cu foarte multe raspunsuri, unele simple, altele complexe, dar toate valabile si valoroase. Cel mai valoros este insa raspunsul personal. in final, micuta Uma reuseste sa cuprinda infinitul intr-o discutie cu bunica sa: „Am stiut pe loc – iubirea mea pentru ea era infinita.”