Trăind cu zeii

Trăind cu zeii

Descriere

Traind cu zeii. Despre credinte si popoare

Traind cu zeii ofera o perspectiva la nivel global pe tot parcursul istoriei, lansand intrebari despre obiecte, locuri si activitati umane, in incercarea de a intelege semnificatia credintelor religioase in contextual vietii publice a unei comunitati sau a unei natiuni, modul in care acestea modeleaza relatia dintre individ si stat si contributia lor la construirea identitatii noastre.   Aceasta carte minunata ne poarta prin toate colturile lumii. - Tom Holland, Observer
O carte extraordinara. - Mary Beard, Guardian   Scopul lui MacGregor a fost mereu sa-i faca pe oameni sa isi regandeasca locul in lume si sa redescopere ce inseamna sa fii om. - Simon Schama, Financial Times   Spiritual si istet scrisa, complex construita, dar mereu usor de citit. - R.J.W. Evans, New York Review of Books   Traind cu zeii trateaza un aspect central al existentei umane, anume ca nu exista nici o societate ai carei membri sa nu impartaseasca o suma de credinte si de convingeri de baza - o credinta comuna, o ideologie sau o religie - care depasesc viata fiecarui individ si reprezinta o componenta esentiala a unei identitati comunitare. Aceste credinte au nemasurata pu­tere de a defini - si de a dezbina - popoare. Mai mult, reprezinta o forta propulsoare in sistemele politice din multe parti ale lumii de azi. Uneori sunt de natura seculara, exemplul cel mai evident fiind acela al nationalismului, dar, de-a lungul timpului, au fost de cele mai multe ori de natura religioasa, in sensul cel mai larg al termenului.
Traind cu zeii nu este nici pe departe o istorie a religiilor, nici o pledoarie in favoarea credintei, si cu atat mai putin o aparare a unui anumit sistem de credinta. De intelegerea modului in care traim cu zeii nostri depinde si modul in care alegem sa traim cu semenii nostri.  

Pe aceeași temă

Neil Macgregor