Ghid practic pentru conformare cu Regulamentul General privind Protectia Datelor. Instrument de audit
Descriere
Ghidul practic pentru conformare cu Regulamentul General privind Protectia Datelor. Instrument de audit este o lucrare interdisciplinara, avand atat valente juridice, cat si manageriale, cu referire specifica la domeniul auditarii. Obiectivul specific al auditarii cu privire la nivelul de conformitate a activitatii si organizarii unei companii sau institutii publice cu cerintele juridice stabilite de Regulamentul General privind Protectia Datelor confera lucrarii o structura si un stil specific: este alcatuita din doua parti. Prima parte reprezinta instrumentul la care trebuie sa ne raportam pentru conformare, anume textul normativ al Regulamentului structurat pe fiecare articol cu corespondentul Considerentelor care il explica si motiveaza; a doua parte contine in forma tabelara setul de intrebari relevante care trebuie parcurse de catre cei interesati pentru a sti care este nivelul de conformitate cu Regulamentul. Aceasta parte reprezinta o sinteza a cerintelor realizata pe cat posibil intr-o maniera cat mai simpla si succinta, astfel incat instrumentul de audit sa fie cat mai accesibil si facil practicienilor. Lucrarea este necesara in activitatea practica, fiind prin excelenta adresata practicienilor in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, chiar daca aceasta ar putea fi utilizata si de teoreticieni si doctrinari in activitatile de cercetare pe care le desfasoara. Cuprinsul lucrarii Prima parte a volumului este alcatuita din organizarea sistematica si structurata a fiecarui articol din Regulamentul General privind Protectia Datelor, corelativ acestor articole fiind enuntate explicatiile cuprinse in considerentele corespunzatoare, pentru a facilita intelegerea textului normativ. A doua parte a volumului cuprinde 12 capitole de evaluare a conformitatii, in raport cu importanta pe care autorii au considerat ca trebuie acordata cerintelor de conformitate. Ultimele doua capitole constituie domenii mai restranse, iar evaluarea este mai detaliata datorita im