Picaturi din dragostea lui Dumnezeu. Sfintii si dragostea lor fata de lumea inconjuratoare - Traducere Pr. Serban Tica

0 ( 0 )
AUTOR:
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
124
ISBN:
9789731365350
BDCID:
00067020
Picaturi din dragostea lui Dumnezeu. Sfintii si dragostea lor fata de lumea inconjuratoare

Acest mic Sinaxar povesteste si copiilor si celor mari intamplari din vietile sfintilor a caror dragoste pentru Dumnezeu se face vadita si din grija lor pentru lumea din jur. Sunt sfinti care au iubit si s-au milostivit de oameni si care, in acelasi timp, ocrotesc pasarile si animalele, cultiva plantele si pomii, se ingrijesc de ape si arata compasiune pentru fiecare faptura in suferinta. Se ostenesc si se roaga pentru binele intregii lumi. Prin viata lor cea sfanta si cu rugaciunile lor, sfintii binecuvanteaza si prefac intreaga zidire.

Tradus de pr. Serban Tica

Fragment  din cartea "Picaturi din dragostea lui Dumnezeu"

"Luminoasa stea a tarii Galilor
Sfanta Melangel

La 600 de ani dupa nasterea Domnului Hristos, venea pe lume in frumoasa Irlanda, cea cu paduri intinse si verzi, o preafrumoasa printesa. I-au pus numele Melangel. Traia intr-un turn inalt, alaturi de parintii ei si inconjurata de multi slujitori.
Micuta Melangel stralucea ca o stea luminoasa si toti o iubeau. Dar si ea ii iubea si-i asculta pe parintii si pe invatatorii ei si inainta repede in tot ceea ce facea si invata. Se deosebea de toti prin farmecul si nobletea ei, si mai ales prin marea sa bunatate. Pe unde trecea, imprastia tuturor bucurie. Pe multi ii ajuta cu multa bunavointa si avea pentru fiecare cate un cuvant bun.
Dar dragostea cea mare a lui Melangel era Dumnezeu, Acela Care, precum spuneau scrierile cele intelepte din care invatase, zidise toata faptura, padurile si raurile, florile si animalele, si, desigur, oamenii. Aceluia Melangel dorea sa-I daruiasca toata viata ei.
Asadar tanara printesa a hotarat sa lase bogatia si cinstea pe care le avea in palatul tatalui ei, regele, si a plecat in nordul Bretaniei, intr-o regiune a Tarii Galilor, numita Powys. Acolo, in adancul padurii, intr-o pestera, a trait in asceza, rugaciune si nevointa, vreme de 15 ani."

Carti Pentru Copii Carti Religie Carti Literatură Pentru Copii Carti Beletristica Carti Pentru Premii Scolare Carti Sfaturi Practice Carti Crestinism

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit