DEX - Dictionarul explicativ al limbii romane, Academia Romana (Editia 2016)

0 ( 0 )
AUTOR:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
1376
ISBN:
9786067041613
BDCID:
00049157
Aceasta noua editie a III-a, revazuta si adaugita, a Dictionarului explicativ al limbii romane, elaborata de un grup de cercetatori de la Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, aparuta sub egida Academiei Romane, reprezinta punerea de acord a editiei anterioare cu noile norme ortografice, ortoepice si de punctuatie ale limbii romane.

Conceput ca un vast si complex repertoriu lexical, Dictionarul inregistreaza si explica peste 67 000 de cuvinte: cele mai utilizate in limba romana contemporana si in operele literare clasice, un mare numar de regionalisme, arhaisme si neologisme, precum si termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate (informatica, finante, drept, religie, mass-media etc.).

Fata de cea precedenta, aceasta editie cuprinde foarte multe articole noi  si adaugiri.
Desi nu este un dictionar etimologic propriu-zis, DEX-ul indica si originea cuvintelor.
Cel mai cuprinzator dictionar al limbii romane, DEX-ul se adreseaza tuturor celor care au nevoie de informatii noi in legatura cu vocabularul romanesc actual.

DEX a fost si este cea mai bine vanduta carte din Romania.

Carti Lingvistica Carti Dictionare Carti Enciclopedii Carti Auxiliare şcolare Carti Enciclopedii și Cultură Generală Carti Enciclopedii Dictionare Si Atlase Carti Enciclopedii Dictionare Si Atlase Carti Dictionare Si Enciclopedii Carti Dictionare De Limba Romana Carti Non Fictiune Carti Manuale Scolara Carti Dictionare Romana Carti Dictionare & Enciclopedii

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2023 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit