Universul într-o picătură de apă
Descriere
Cartea de față aparține unui gen de lucrări cu teme științifice nu foarte răspândit la noi în țară, dar care poate fi foarte util. Unii dintre marii fizicieni − chiar laureați ai premiului Nobel − din ultimul secol au scris și cărți de popularizare a fizicii, care au avut mare succes.Cred că publicul interesat în înțelegerea fenomenelor fizice și a teoriilor despre univers va aprecia apariția unei astfel de lucrări.
Prof. univ. dr. Gabriela Cone
Răspândirea mijloacelor de comunicare în masă, în special a Internetului, a permis ca un număr mare de informații din numeroase domenii, dar şi noile descoperiri din știință şi tehnică, să ajungă extrem de repede la majoritatea oamenilor. Totuși, avalanșa de informații la care este supus omul modern necesită sistematizarea lor. Cum se poate realiza acest lucru? Una dintre soluții constă în consultarea unor cărţi de popularizare a ştiinţei, precum cea de faţă.
Știm deja că fizica a luat naştere şi s-a dezvoltat încercând să ofere răspunsuri întrebărilor referitoare la legile specifice fenomenelor naturale, pe care omul şi le-a pus de-a lungul evoluţiei sale. Din acest motiv, în carte sunt analizate o serie de repere importante în dezvoltarea fizicii și sunt incluse răspunsuri la câteva dintre interogările referitoare la teme care, în marea lor majoritate, îşi au originile şi explicaţiile în fizica clasică.
Așadar, dacă doriţi să aflaţi răspunsurile la întrebările Cum s-a născut universul?, Cum s-a format Pământul?, La ce temperatură fierbe apa pe Everest?, De ce zboară avionul?, Cum se formează curcubeul?, Cum se produc cutremurele? și la multe altele, vă recomandăm să consultaţi această carte.
Traian Anghel