Să nu lași moartea să te găsească

Să nu lași moartea să te găsească

Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
144
ISBN
9789734683451

Descriere

Aceasta este povestea lui Arhip, ciobanul care e posibil sa fi adus la viata balada Miorita. El porneste in transhumanta alaturi de alti trei ciobani din Muntii Vrancei spre cimpie. Pe drum, cel mai tinar dintre ei este ucis in conditii neclare. Datoria lui Arhip este acum sa-l duca pe tinarul mort inapoi in satul de munte, iar aceasta calatorie se transforma intr-o confruntare cu moartea care il face pe cioban sa-si implineasca destinul – sa dea lumii o balada si un mit fondator. Ca orice autor, Arhip e tentat sa puna in poveste experienta lui personala cu moartea. Personajele vorbesc in numele lui. Asasinarea tinarului ciobanas este doar un pretext pentru a scoate din adincul lui Arhip un eu tulburat de prezenta mortii.
Bogdan Raileanu s-a nascut pe 11 iunie 1980 la Buftea. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universitatii din Bucuresti. In 2014 a participat la o serie de cursuri de scriere creativa organizate de Revista de Povestiri, sub indrumarea lui Florin Iaru si Marius Chivu. In 2015 a debutat cu o povestire in revista Iocan. A publicat volumul de povestiri Tot spatiul dintre gindurile mele (Polirom, 2017) si romanele Dintii ascutiti ai binelui (2018) si Teoria apropierii (2019).

Pe aceeași temă

Chris Simion,Chris Simion,Chris Simion

Anuradha Roy,Gillian Flynn,Eric Emmanuel Schmitt,Martin Page,Jane Harper,Joni Rendon,Shannon Mckenna Schmidt,Alec Blenche,Rumi,Ileana Vulpescu

Bogdan Raileanu