Solfegii, volumul II

Solfegii, volumul II

Autor
Editura
An publicare
2014
Nr. Pagini
128
ISBN
6422374003083

Descriere

„Ne-am propus sa scriem aceasta carte, pentru a oferi elevilor scolilor municipale, judetene, normale si liceelor, un numar mare de exercitii de intonatie, ritm si tonalitati.
Aceste exercitii sunt ordonate in functie de dificultate.
Pentru a facilita activitatea elevilor, profesorul va explica principiile teoretice pe masura ce apar in aceasta carte.
Pentru fiecare tonalitate am folosit diferite formule care, in opinia noastra, formeaza urechea mai bine decat studiul intonatiei intervalelor intrat aproape in rutina.
De asemenea, am scris multe exercitii de ritm, pentru a-i obisnui pe elevi sa dezvolte simtul masurii, dificil de recomandat cand sunt preocupati de dificultatile de intonatie din lectiile de solfegiu.
Ei vor gasi in aceasta carte multe solfegii melodice scrise in conformitate cu toate principiile muzicii in toate masurile si in toate tonalitatile.
Aceste solfegii au fost scrise in primul rand pentru elevii nostri din scolile judetene, iar rezultatele bune pe care le-am obtinut prin utilizarea lor, ne-au convins sa le publicam.
Sper ca aceasta munca va raspunde noilor cerinte de dezvoltare a educatiei muzicale, aceasta fiind cea mai mare dorinta a noastra.

Pe aceeași temă

Jules Arnoud