De la portarel la executor judecatoresc

De la portarel la executor judecatoresc

Autor
An publicare
2018
Nr. Pagini
556
ISBN
9786066732215
Categorii

Descriere

Prezentul volum, realizeaza o privire evolutiva a organizarii și funcționarii profesiei de executor judecatoresc, din perspectiva normativa, cuprinzand o culegere de reglementari specifice. Se pornește de la inceputurile profesiei, respectiv de la perioada reformelor din timpul Principatelor Unite ale Moldovei și Țarii Romanești, apoi, parcurgand toate etapele istorice, se ajunge la reglementarile actuale. De asemenea, tot din punct de vedere normativ, se incearca și o prospecție asupra viitorului profesiei de executor judecatoresc.

Pe langa evoluția profesiei, lucrarea ofera cititorului posibilitatea sa redescopere rigurozitatea inaintașilor noștri in elaborarea actului normativ, precum și evoluția scrierii romanești. S-a incercat reproducerea textele in grafia vremii și in forma publicarii acestora. In cele mai multe dintre situații s-au folosit publicațiile oficiale originale. De asemenea, poate fi observata evoluția limbii romane, acuratețea exprimarii din diferite perioade de timp, textele reproduse aratandu-ne ca uneori, chiar și prin cuvinte puține, poate fi gasita o exprimare convingatoare.

Așadar, lucrarea se dorește a fi, pe langa un suport pentru o analiza comparativa a reglementarilor profesiei de executor judecatoresc, o incursiune in istoria dreptului din perspectiva profesiei de executor judecatoresc, o retrospectiva a scrierii romanești, dar și o poarta deschisa viitorului acestei profesii.

Chiar daca cuprinde reglementari dintr-o perioada mai indelungata, lucrarea este dedicata anului 2018, anul Centenarului, anul in care romanii sarbatoresc 100 de ani de cand stramoșii noștri au creat Romania Mare.

Pe aceeași temă

Eugen Huruba