Haitasii

Editura
An publicare
2006
Nr. Pagini
455
ISBN
9789738817623
Categorii

Descriere

Nascut in 1941 intr-o familie in care cariera militara este o adevarata traditie, Peter T. Deutermann a absolvit Naval Academy si a intrat imediat in randurile ofiterilor din marina americana. A avut o ascensiune fulminanta, ocupand posturi-cheie. A participat la Razboiul din Vietnam, ca ofiter insarcinat cu operatiunile speciale, apoi a lucrat trei ani la Pentagon, ocupandu-se de realizarea unui proiect pentru un sistem de comanda care sa utilizeze tehnologiile de varf. S-a reintors apoi pe mare, luand parte la operatiunile desfasurate de distrugatorul USS CF Adams, devenind apoi comandant pe Tantal. In 1985 i s-a incredintat conducerea Escadrei 25 de distrugatoare cu baza in Pearl Harbor. In 1988 se reintoarce la Pentagon ca sef al Departamentului de Strategie al Marinei. A ocupat apoi functia de director al Departamentului de monitorizare a armelor chimice, biologice si radioctive. In calitate de specialist a participat la negocierile initiate de ONU pentru controlul armamentului purtate de Statele Unite si Uniunea Sovietica la Geneva.

Dupa 29 de ani de cariera militara, incununata de 19 decoratii si medalii, P.T. Deutermann trece in rezerva si isi incepe cariera literara pe care si-o administreaza cu rigoarea unui militar. Cunoaste succesul de public si de critica inca de la primul roman. Cele zece carti ale sale l-au facut cunoscut in intreaga lume, fiecare noua aparitie intrand direct pe primele pozitii in topurile de gen. Deutermann reinventeaza suspansul, iar cititorii sai de pe toate continentele il apreciaza pentru talentul si precizia documentarii.

Seria va debuta in Romania cu cea mai noua carte a autorului, Haitasii.

Publicata in 2005, cartea este un foarte ingenios roman politist in care autorul reuseste cu succes sa rescrie, practic, formulele clasice ale genului, aducandu-le in contemporaneitate. Atunci cand pe Internet incepe sa circule un filmulet in care un individ mascat executa cu ajutorul unui scaun electric improvizat criminali care au scapat de justitie, o brigada de detectivi demareaza o ancheta si incearca sa descopere cine este misteriosul asasin al raufacatorilor. Eroul principal, locotenentul de politie Cam Richards, se implica in investigatii atunci cand fosta lui sotie, un judecator care pusese in libertate doi criminali pentru ca acestia nu fusesera anchetati conform legii, este, la randul ei, ucisa in aceeasi maniera. Curand, politistul descopera ca, de fapt, asasinatele sunt organizate de o grupare misterioasa de justitiari care isi spun Haitasii. De ce si-au luat acest nume? Pentru ca toti cei care doresc sa adere la acest grup trebuie sa indeplineasca o conditie inedita: sa urmareasca o puma si, intrand in barlogul acesteia, sa o fotografieze.