Foc mistuitor

Foc mistuitor

Descriere

Foc mistuitor este al doilea volum din seria Interdependenta 
  Bestseller New York Times & USA Today.   Continuarea romanului Prabusirea imperiului (Premiul Locus 2018).   Interdependenta, imperiul interstelar al umanitatii, e pe marginea prapastiei. Fluxul - calea de a calatori intre stele - e pe cale de disparitie, lasand sisteme si civilizatii intregi in izolare absoluta. Imparaxul Grayland a II-a e gata sa ia masuri extraordinare ca sa ajute omenirea sa supravietuiasca, chiar daca cei din jurul ei cred ca amenintarea e doar un mit. In afara dezastrului iminent, exista si amenintarea unui razboi civil dus in saloanele celor puternici, in piete sau in lacasurile de cult, la fel de violent ca cel dintre navele spatiale. Imparaxul si aliatii sai sunt intelepti si plini de resurse, dar la fel sunt si dusmanii lor - iar conflictul va cuprinde intreaga umanitate ca un foc mistuitor.
Un tur de forta uluitor: John Scalzi are o imaginatie exploziva si un umor care extinde granitele science fiction-ului. - Library Journal
Dupa o zi in care se tot ascunsese si se furisase impreuna cu mercenarii, chestiune prea suparatoare pentru a fi povestita sau chiar readusa in ganduri, Nadashe ajunse la bordul cinciarului personal al mamei sale, Poti da toata vina pe mine. Lui Nadashe i se parea o extravaganta aproape de neconceput faptul ca mama ei folosea un cinciar ca sa se deplaseze de la un sistem solar la altul, dar, pe de alta parte, mama ei nu locuia cu adevarat niciunde altundeva. Cinciarul era casa ei, chiar si atunci cand era parcat pe orbita planetei Terhathum. Nu cobora niciodata pe planeta si nici in Basantapur, cel mai mare oras de pe planeta. Ei bine, asa a fost intelegerea, isi zise Nadashe. Tata a luat planeta Terhathum. Mamei i-a ramas restul universului.

Din seria Interdependenta fac parte:
• Volumul 1: Prabusirea imperiului
• Volumul 2: Foc mistuitor

Pe aceeași temă

John Scalzi