Despre Barbati. Desfiinteaza Miturile Toxice Ale Masculinitatii


0 ( 0 )

EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
376
ISBN:
9786069653050
BDCID:
00496793

Trăim într-o epocă în care bărbații ocupă cele mai înalte poziții de de forță: de la scaunul producătorului de filme, până la fotoliul din Biroul Oval; prin urmare, e absolut firesc să ne gândim la misoginism. Cu toate acestea, în timp ce noi criticăm vulgaritatea și violența acestor bărbați, o mare parte a societății închide ochii la astfel de comportamente sau, mai rău, subscrie la o ideologie care le permite în mod activ.

Și indiferent dacă cineva aprobă sau detestă comportamentul, explicația e una și aceeași:
„băieții... sunt tot băieți” sau „bărbații... sunt tot bărbați”
În ”Despre bărbați”, antropologul Matthew Gutmann susține că singură biologia furnizează o explicație insuficientă și răstoarnă tot ceea ce credeam că știm despre masculinitate, testosteron și ce e în capul bărbatului modern. Șmecheria, ne dezvăluie el, e să aflăm unde anume se trage cu adevărat linia între natură și cultură. Pentru a afla răspunsul, Gutmann pleacă într-o adevărată investigare globală a machismului, călătorind de la Mexico City până în Shanghai, de la comunități unite până la campusurile împrăștiate ale colegiilor, de la programele de reabilitare din Oklahoma, până la prima linia a războiului din Irak. De-a lungul drumului, el pune sub semnul întrebării convingerea că destinul bărbaților este controlat de corpul lor și încearcă să afle cum schimbă această credință înțelegerea unor noțiuni precum competiție, conflict și conflict internațional. Gutmann sfârșește prin a ne ruga să ne extindem ideile despre cum arată sau ar trebui să arate bărbatul modern, spre beneficiul societății noastre ca întreg.
Provocatoare și teribil de actuală, această carte va fi manifestul suprem al unei înțelegeri reînnoite a masculinității moderne, una de care orice bărbat – și femeie – are nevoie.

Carti Stiinte Carti Științe Umaniste Carti Psihologie Carti Sanatate Carti Dezvoltare Personala

Comandă CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit