Cum ne pregatim pentru venirea Imparatiei cerurilor

Cum ne pregatim pentru venirea Imparatiei cerurilor

Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
256
ISBN
9789731367378

Descriere

Nadejdile omenesti de bunastare pamanteasca sunt puse acum sub semnul intrebarii de catre noile probleme, crize, tulburari sociale si economice, care ne restrang posibilitatile lumesti. Spectrul saraciei si al lipsei de perspective ne corecteaza fortat miopia duhovniceasca, aducand in actualitate invatatura ortodoxa de­spre viitoarea Imparatie a lui Dumnezeu, despre Imparatia cerurilor, care a fost dintotdeauna alfa si omega, scopul si finalitatea oricarei propovaduiri a Bisericii cu privire la rostul omului.
Bazandu-se pe scrierile Sfintilor Parinti, arhimandritul Spiridonos Logothetis raspunde la intrebarea ce rasare de la sine in sufletul oricarui om lucid: ”Dar apoi ce va fi?”, incercand sa satisfaca, pe cat se poate, legitima sete de adevar cu privire la rosturile ultime ale lumii.
Scopul cartii de fata este cel de a ne aminti, pe de o parte, ca adevarata si singura noastra finalitate e intrarea in Imparatia cerurilor, si, pe de alta, ca menirea noastra pe pamant consta in pregatirea pentru primirea acestei Imparatii.   Cartea de fata reprezinta editia a doua a volumului: "Imparatia ceru­rilor si semnele vremurilor din urma", aparuta la Editura Sophia in 2011.

Pe aceeași temă

Spiridonos Logothetis