Magda - vanzatoarea de Matze

Magda - vanzatoarea de Matze

Autor
Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
220
ISBN
9786064612120

Descriere

Lili Popescu, absolventa a Facultatii de Filologie - Universitatea Bucuresti, prin nuvela Magda, vanzatoarea de Matze scrisa aparent cronologic in 6 luni, se afla la a patra experienta literara completa.
A publicat sub pseudonimul Lili Bunofski, in 2008, la editura Curtea Veche, romanul: Tacto,  face obiectul unei selectii top 5, printr-un concurs literar, la Salon du Livre de Paris, organizat de revista Technikart, eveniment anterior publicarii in Romania; miza a fost sa se constituie un comitet de lectura - care sa evalueze aproximativ 2500 de manuscrise trimise de catre scriitori francezi debutanti, scrise de-a lungul unui singur an, dintre care sa fie alese 5 creatii, iar romanul castigator sa fie publicat de catre editura Milan. Ca bursier ICR, Lili Popescu a scris partea despre ingeri din "Nelu" - la ICR Paris, roman nepublicat. Ca autor de manuscrise nepublicate, alte texte incadrate in genul prozei scurte - retin atentia prin sensibilitate si lume magica - intermediara: "Mesageria roz", "Domnisoara de onoare", "Pavilionul din Parc" si alte povestiri scurte.
  Scriitura acestui autor este magica, un har care-l determina pe orice cititor sa perceapa - prin lectura - intrarea intr-o dimensiune vizuala, pe un drum: in orice gen creeaza, Lili te introduce intr-un subiect pe care-l resimti ca participant activ, traiesti un drum al filmului, transcris.

Pe aceeași temă

Lili Popescu