Print si cersetor

0 ( 0 )
AUTOR:
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
208
ISBN:
9786068148038
BDCID:
00494941
Scriitor extrem de prolific, Mark Twain (1835-1910) marcheaza literatura  americana a celei de-a doua jumatati a secolului trecut prin scrisul sau viguros, cel mai adesea ironic, sarcastic chiar. Fictiunile sale sunt inspirate frecvent din mediul marginal american: viata negrilor, a saracilor, a dezmostenitilor soartei, constituind, astfel, un instrument  subtil de satira la adresa societatii si a legilor sale rigide. Chiar si literatura pentru copii - datorita careia este, mai ales, cunoscut in Europa - este un pretext pentru a putea descrie angrenajul social dominat de idei preconcepute si superstitii. 

Print si cersetor (1882) se inscrie, alaturi de Aventurile lui Tom Sawyer  (1876), Huckleberry Finn (1884) si  Un yankeu la curtea regelui Arthur (1889), printre cele mai citite carti ale copilariei.         

Pornind de la motivul schimbului de identitate, autorul isi construieste acest roman pe conflictul dintre esenta si aparenta, dintre ceea ce suntem cu adevarat si ceea ce parem a fi. Iata de ce Print si cersetor ramane oricand o lectura captivanta si incitanta - asa cum spune autorul insusi in subtitlu - pentru tineri si pentru toate varstele.

Carti Pentru Copii Carti Beletristica Carti Pentru Premii Scolare Carti Lecturi Scolare Recomandate Clasele I-iv Carti Literatură Universală

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit