Despre sufletul nemuritor - Sf. Nectarie din Eghina

Despre sufletul nemuritor - Sf. Nectarie din Eghina

Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
128
ISBN
9789731367699

Descriere

Nemurirea inalta mintea deasupra celor pamantesti, dand nastere gandurilor si faptelor marete, simtaminte­lor nobile. Din nemurire odrasleste acea incredintare tainica ce ii vorbeste omului de vesnicie si de viata de dupa moarte, facandu-l sa le jertfeasca pe cele prezente si vazute pentru cele viitoare si nevazute. Nemurirea il indeamna pe om sa iubeasca binele si sa respinga raul, insuflandu-i nevoia – niciodata indestulata – de desavarsire.
Ea ii aduce mangaiere celui in suferinta si varsa bal­sa­mul alinarii pe ranile inimilor prigonite; rodeste rab­darea, staruinta, pacea sufleteasca, seninatatea inimii, alunga deznadejdea, facand loc nadejdii, intareste credinta in ajutorul dumnezeiesc si risipeste norii intristarilor din sufletul si inima omului.
Nemurirea sufletului duce la adevarata fericire, pe cand pierderea credintei in ea inseamna distrugerea tuturor si ni­micirea umanitatii. - Sfantul Nectarie din Eghina   Editia de fata reproduce partea a III-a din volumul Sfantului Nectarie din Eghina, Un portret al omului, aparut la Editurile Sophia si Metafraze in anul 2015.

Pe aceeași temă

Sfantul Nectarie