A doua carte a junglei

A doua carte a junglei

Editura
An publicare
2001
Nr. Pagini
256
ISBN
9739869823

Descriere

Editie ilustrata.
Fragment din cartea "A doua carte a junglei" de Rudyard Kipling

"Mowgli era asezat cu picioarele incrucisate sub el si vorbea facand semne cu mainile, cum ii era obiceiul, dar Bagheera intinse laba catifelata spre el si-l imbranci, de veni cu capul in apa.
- In loc s-o dregi, mai rau o strici, zise Pantera Neagra dupa ce baiatul se ridica din apa si incepu din nou sa rasufle. Incepusi cu vorba sa jupoi pe Baloo, acum il faci nuca de cocos. Baga de seama sa nu faca si el ce face nuca de cocos cand e coapta.
- Adica ce sa faca? intreba Mowgli cu bagare de seama, cu toate ca banuia ca aici trebuie sa fie un talc care e tot atat de vechi ca si jungla.
- Sa-ti sparga capul, raspunse Bagheera si-l dadu din nou la fund.
- Nu e bine sa-ti bati joc de batranul tau dascal, incheie ursul dupa ce Mowgli inghitise in trei randuri din apa fluviului.
- Nu e bine? Poate te asteptai la ceva mai bun din partea lui? Golasul acesta nu se mai astampara, a inceput sa maimutareasca pe cei care au fost odinioara cei mai buni vanatori dintre noi, si din joaca ii trage de mustati de le stramba falcile, a intervenit Shere Khan, tigrul cel schiop care cobora sontocaind spre vad. Apoi intra in apa si incepu sa lipaie din limba: Jungla a devenit un adevarat azil pentru pusti de seama acestuia, murmura el ridicand capul cat o banita. Ia uita-te incoace, piciule; nu m-auzi?
Mowgli se intoarse spre el, sau mai bine zis il privi peste umar, cum avea obiceiul, cu atata dispret incat Shere Khan pleca din nou capul rusinat."

Pe aceeași temă

Rudyard Kipling

Rudyard Kipling

Rudyard Kipling

Rudyard Kipling

Rudyard Kipling

Rudyard Kipling