Nutritie si retete culinare pentru copii
Descriere
Cartea reprezinta reintoarcerea la alimentatia simpla, la alimente lipsite de E-uri, la moduri de gatire lipsite de „preparate ad-hoc”. O importanta deosebita este acordata diversificarii alimentatiei – subiect central pe masura cresterii copilului. De aceea acest subiect a fost tratat in patru capitole. Aceasta carte prezinta cele mai bune retete sanatoase pentru copii. Prof. Dr. Pavel Chirila: O felicitam pe autoare si suntem convinsi ca o alimentatie mediteraneana, oferita copiilor la varsta mica, le confera o buna stare de sanatate si o dezvoltare armonioasa pana tarziu, in perioada matura. Aceasta este o carte binevenita. Majoritatea autorilor au abordat studiile alimentare pe masura complicatiilor pe care le-a oferit stiinta medicala. N-au tinut cont ca omul a ramas acelasi cu anatomia si fiziologia lui. Crescand gemeni, experienta autoarei a trebuit sa fie mai greu pusa la incercare. Este important sa spunem ca autoarea nu s-a rezumat doar la alimente, ci a fost tot timpul preocupata de starea psihologica a parintilor si de atmosfera de familie. S-a luptat cu „eliberarea de stres, panici si stari de tulburare in ceea ce priveste posibilele carente sau eterna idee ca nu mananca suficient copiii si se vor imbolnavi”. De fiecare data s-a linistit inainte de a lua o hotarare.