Chimie C1. Manual pentru clasa a XII-a

Chimie C1. Manual pentru clasa a XII-a

Editura
An publicare
Nr. Pagini
136
ISBN
9731350936

Descriere

Clasa a XII-a reprezinta finalizarea studiilor liceale si, in consecinta, studiul chimiei trebuie sa contribuie la formarea capacitatii de a reflecta asupra lumii, de a formula si de a rezolva probleme pornind de la relationarea achizitiilor din domeniul chimiei cu celelalte domenii ale cunoasterii. In acelasi timp, studiul chimiei are un rol dominant in dezvoltarea competentelor privind reusita personala si socio-pro-fesionala (comunicare, gandire critica, prelucrarea si utilizarea con-textuala a unor informatii complexe etc.).
Studiul chimiei din clasa a XII-a te va ajuta sa intelegi mai bine fenomene ce se petrec in jurul tau, sa investighezi comportarea unor substante sau sisteme chimice, sa aplici algoritmi de rezolvare de probleme in scopul utilizarii lor in situatii din cotidian, sa evaluezi consecintele proceselor si actiunii produselor chimice asupra propriei persoane si asupra mediului.
Continuturile pe care le vei intalni in studiul chimiei de clasa a XII-a sunt astfel structurate incat sa prezinte o vedere de ansamblu asupra studiului chimiei in scoala si, nu in ultimul rand, sa iti explice o serie de procese biochimice ce se petrec in organismul uman.
In consecinta, sistemele chimice pe care le-ai intalnit in anii anteriori vor fi clasificate si sistematizate dupa diverse criterii, iar cunostintele anterioare vor fi structurate in scopul explicarii proprietatilor sistemelor chimice.

Pe aceeași temă

Luminita Vladescu,Adrian Badea,Luminita Doicin,Maria Nistor

Marius Andruh,Dan Bogdan,Ion Baciu

Clasa 12 C1,Lia Cojocaru,Sanda Fatu,Cornelia Grecescu

Georgeta Tanasescu

Georgeta Tanasescu,Adalgiza Ciobanu,Georgeta Tanasescu,Maria Negoiu

Georgeta Tanasescu,Maria Negoiu

Georgeta Tanasescu,Adalgiza Ciobanu

Clasa 11,Adalgiza Ciobanu,Georgeta Tanasescu