Supravietuitorul

Supravietuitorul

Descriere

Supravietuitorul. Povestea Operatiunii Redwing si a eroilor din Echipa SEAL 10 cazuti la datorie

Intr-o seara de iunie 2005, patru soldati Navy SEAL au plecat de la baza unde erau stationati, in nordul Afganistanului, indreptandu-se spre granita cu Pakistanul. Misiunea lor era sa captureze sau sa elimine un renumit lider al-Qaida, despre care se stia ca se ascunde intr-o fortareata a talibanilor din Muntii Hindukus. A doua zi, doar unul dintre cei patru mai era in viata.
  Aceasta este povestea lui Marcus Luttrell, unicul supravietuitor al Operatiunii Redwing, si a bataliei sale pentru viata care a condus, in cele din urma, la cea mai mare pierdere de vieti omenesti din istoria Navy SEAL. Dar, mai presus de toate, este povestea camarazilor sai, care au luptat eroic pana la moarte. Impuscat si aruncat intr-o prapastie de suflul unei grenade, Luttrell s-a trezit singur. Dar era in viata si, printr-un miracol, avea arma langa el. Pe parcursul urmatoarelor patru zile, ranit grav, Luttrell s-a luptat cu sase asasini al-Qaida trimisi sa-l elimine, apoi s-a tarat kilometri intregi pe munte, inainte de a fi gasit de un trib pastun care a riscat totul pentru a-l proteja de talibani. Leading Petty Officer Luttrell, un texan de 1, 96 m, ne poarta, in aceasta poveste incredibila, pe versantii muntosi din Afganistan, dar si pe campiile texane unde a copilarit, la ferma de cai a parintilor sai, si in tabara de antrenament SEAL, renumita scoala BUD/S, oferind un tribut emotionant camarazilor sai care au facut sacrificiul suprem.
O poveste reala care evidentiaza atat eroismul american cat si omenia afganilor. – Dennis Drabelle, Washington Post
  Leading Petty Officer Marcus Luttrell a crescut la ferma parintilor sai din Texas. S-a inrolat in Fortele Navale S. U. A. in martie 1999, a primit Tridentul de Navy SEAL in ianuarie 2002 si s-a alaturat Echipei SEAL 5 in Bagdad, in aprilie 2003. In primavara lui 2005 a fost trimis in Afganistan. In 2006, Presedintele George W. Bush i-a acordat Crucea Marinei pentru eroism in lupta. Patrick Robinson este cunoscut pentru bestseller-urile sale despre Fortele Navale S. U. A., in special Nimitz Class, Kilo-Class si Seawolf. Biografia Amiralului Sir Sandy Woodward, One Hundred Days, a fost bestseller international. Locuieste in Anglia, dar isi petrece verile in Cape Cod, Massachusetts, unde el si Marcus Luttrell au scris Supravietuitorul.

Pe aceeași temă

Marcus Luttrell