Sfintii Martiri Rafael, Nicolae si Irina din Lesvos

Sfintii Martiri Rafael, Nicolae si Irina din Lesvos

Editura
An publicare
2003
Nr. Pagini
152
ISBN
9789736160041
Categorii

Descriere

Viaţa, trăsăturile, învăţămintele şi minunile lor

Traducere de Prof. Dr. Remus Rus

Aceşti trei sfinţi ortodocşi au pătimit mucenicia din mâinile turcilor, în insula Lesvos, la anul 1643. Cei trei Sfinţi Martiri au început să se arate în anul 1959 unui mare număr de persoane: bărbaţi, femei, copii. Rafael era stareţul mânăstirii din Karyes, de lângă satul Thermi (Lesvos), diaconul său – Nicolae, şi fecioara – copilă Irina, în vârstă de doisprezece ani, fiica primarului din Thermi care se afla la mânăstire, împreună cu părinţii ei, când turcii au năvălit în sfântul aşezământ.

“Cartea vorbeşte despre viaţa, trăsăturile, învăţămintele şi minunile a trei Sfinţi ortodocşi care au pătimit mucenicia din mâinile turcilor, în insula Lesvos, la anul 1463, adică după zece ani de la căderea Constantinopolului. Cei trei Sfinţi Martiri au început să se arate în anul 1959 unui mare număr de persoane: bărbaţi, femei şi copii. Numele acestor Mucenici ai lui Hristos sunt: Rafael, stareţul mânăstirii de la Karyes, de lângă satul Thermi (Lesvos), diaconul său – Nicolae, şi fecioara-copilă Irina, în vârstă de doisprezece ani, fiica primarului din Thermi, care se afla în mânăstire, împreună cu părinţii ei, când turcii au năvălit în sfântul aşezământ.

Relatarea Dr. Constantine Cavarnos începe cu evenimentele care au avut loc la Karyes şi Thermi la începutul acestui secol, continuă cu cele care s-au petrecut în perioada 1959-1962, când s-au făcut însemnate descoperiri arheologice la Karyes, şi se încheie cu cele întâmplate recent. Istorisirea se bazează pe datele culese de Profesorul Cavarnos în timpul vizitelor făcute la Karyes, Thermi şi în satele învecinate, începând cu 1961…”

Pe aceeași temă

Constantine Cavarnos