Conexiuni

Conexiuni

An publicare
2020
Nr. Pagini
310
ISBN
9786061716661

Descriere

Am adunat in aceasta carte o parte din articolele publicate in ziarul clujean „Transilvania Reporter” din 2015 pana astazi. Sunt ganduri pe care destul de greu le-am departajat in patru grupe.
Prima se refera la Cluj, orasul meu de suflet, orasul pe care il descopar si il redescopar in fiecare zi. Istoria orasului, a oamenilor sai si povestile sale de azi si de ieri ne creeaza poarta viitorului la care suntem in masura sa batem.
A doua grupa de articole se refera la istorie. O veche pasiune din copilarie, a devenit de trei ani o provocare de a patrunde in trecutul vechii cetati. Din colbul arhivelor, din tainele ascunse intre copertile cartilor scrise de demult am cules polenul unei dulci povesti petrecute cu mai bine de un veac in urma.
Cea de-a treia parte este legata de meseria mea de baza, cea de economist. Conjugarea economiei cu fizica, matematica, psihologia si sociologia a dat rezultate bune in studiul proceselor economice. Economiei ii lipseste insa ceva. Este evident ca ingredientul sau ingredientele lipsa nu am cum sa le cunosc cu certitudine. Atunci incerc sa pariez pe ceva. Una dintre mizele pe care as merge ar fi comunicarea deficitara, complicata, care pare a fi facuta doar pentru initiati.
Partea finala am dedicat-o meditatiei. Avem, din pacate, prea putin timp pentru reflexie. Traim intens intr-o lume ce isi pierde identitatea, originile, istoria, intr-o economie care este modelata sa tot creasca, uitand ca este posibil ca viata, cea fara de valoare, sa o ia inainte.

Pe aceeași temă

Septimiu Moga