Istoria schimburilor literare dintre China si Europa Centrala si de Est - Ding Chao, Song Binghui

Istoria schimburilor literare dintre China si Europa Centrala si de Est - Ding Chao, Song Binghui

Descriere

In 2005, Institutul de Literatura si Cultura Comparata de la Universitatea Nanjing, impreuna cu Editura Pedagogica din Shandong au organizat prima intalnire a echipei editoriale a seriei Istoria schimburilor literare dintre China si restul lumii, marcand inceputul editarii unei istorii ample a schimburilor literare dintre China si diverse tari si regiuni din Europa, Asia, America etc.
  Seria de fata este o istorie a contactelor literare dintre China si Europa Centrala si de Est. Nu se vorbeste pur si simplu despre literatura, despre textul in sine, ca o creatie individuala a unui intelectual, ci aspectele nationale, culturale, politice, economice etc. devin fundalul acestor schimburi pentru a demonstra complexitatea contactelor bilaterale si unicitatea schimburilor literare, locul scriitorilor si al operelor, si pentru a reaseza „omul” in centru.
  Fiind prima istorie a relatiilor dintre China si Europa Centrala si de Est, furnizeaza cititorului informatii bogate si perspective variate privind modul cum a stimulat literatura (cultura) chineza literatura straina de‑a lungul schimburilor dintre est si vest, si cum a format literatura straina caracterul international si modern al literaturii chineze.

Pe aceeași temă