Iscoditorii. Un an de cugetari, bautura, tristete si lecturi

Iscoditorii. Un an de cugetari, bautura, tristete si lecturi

Descriere

San Francisco Chronicle Best Book of the Year 2018   Anne Gisleson si-a pierdut surorile gemene, si-a vazut casa distrusa de uragan si a fost martora la sfarsitul tatalui ei, rapus de cancer. Alaturi de Brad, sotul ei, descopera ca si prietenii lor trec prin aceleasi crize si incearca sa faca fata acelorasi traume: moartea celor dragi, casnicii cu probleme, conflicte cu copiii, cariere nesigure. Impreuna alcatuiesc un „club de lectura dedicat crizelor existentiale“: prietenii citesc, iar in ultima joi din fiecare luna se intalnesc la un pahar de vin si stau de vorba despre cartile vindecatoare. Vocile se intrepatrund, de la Ecleziast, Iov sau Iona pana la Epicur, de la Shakespeare, Tolstoi sau Kafka pana la Joyce, Cheever si poezia postmoderna. Lecturile si conversatiile cu prietenii pe marginea lor o ajuta pe Anne sa impartaseasca, in anul de dupa moartea tatalui, povestea nespusa a familiei sale. Totul intr-un New Orleans devastat de uragan, halucinant si fermecator, care-si cauta si el forta de a merge mai departe. Sunt pagini impregnate de suferinta, dar si de intelepciune si, pe alocuri, autoironie, cu deplina sinceritate. Iar aceasta calatorie interioara devine un amestec rar si paradoxal de delicatete si brutalitate existentiala, in care poti razbate datorita cartilor si prieteniei.

Anne Gisleson are un stil cu adevarat extraordinar si ne face partasi la frumusetea bizara a lumii ei. - Elle
  O poveste seducatoare, in care meditatia filozofica se impleteste cu revelatiile foarte personale. - Kirkus Review

O carte foarte valoroasa, emotionanta si antrenanta. - The New York Times Book Review
  Anne Gisleson nu se fereste sa abordeze cele mai dificile intrebari ale vietii, imbinand perfect explorarea unor concepte si scrierea memorialistica. O carte captivanta si ingenioasa. - Booklist   Anne Gisleson este scriitoare, cofondatoare a centrului Antenna de promovare a literaturii si artelor vizuale din New Orleans, director al Programului de Creative Writing din cadrul Centrului pentru Arte Creative din acelasi oras. Eseurile sale au aparut in publicatii precum Los Angeles Times, The Atlantic, The Oxford American, The Believer si in cateva antologii, printre care The Best American NonRequired Reading, Best Music Writing, Life in the Wake. Este coautoare, alaturi de fotografa Michel Varisco, a albumului Shifting: How to Rebuild a City: Field Guide from a Work in Progress, care ilustreaza deopotriva frumusetea si starea de degradare a deltei fluviului Mississippi de dupa uraganul Katrina. Anne Gisleson locuieste in New Orleans impreuna cu sotul ei si cu cei doi fii.

Pe aceeași temă

Anne Gisleson

Timothy D. Wilson,Gabriela Stefania Cocora,Maureen Abson,Adrian Cioroianu,Stephen King,Dalai Lama,Anne Gisleson,Sana`i

Timothy D. Wilson,Gabriela Stefania Cocora,Maureen Abson,Adrian Cioroianu,Stephen King,Dalai Lama,Anne Gisleson,Sana`i,Alissa Nutting,Alexandre Moret,Ion Manzat