Din Ordinul Peaky Blinder. Cartea Oficiala a Serialului Fenomen pe Netflix

0 ( 0 )
AUTOR:
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
224
ISBN:
9789975342001
BDCID:
00435514
Din ordinul Peaky Blinders. Introducere de Steven Knight - Cartea oficiala a serialului fenomen pe Netflix

Pasiti prin usile batante ale tavernei The Garrison catre strazile din Birmingham, treceti de fabricile din care iese foc, mergeti de-a lungul canalelor si apoi mai departe, spre targurile de cai de la marginea orasului.   Bun venit in lumea Peaky Blinders!   Ghidul oficial al celebrului serial Peaky Blinders. Plina de povesti din culise si interviuri cu actorii si creatorii serialului. Din ordinul Peaky Blinders este prima carte oficiala ce va conduce fanii serialului prin ungherele intunecate ale nemilosului serial.
Fragment din cartea "Din ordinul Peaky Blinders" de Steven Knight

"Dupa cinci sezoane de Peaky Blinders, il cunosc pe Arthur atat de bine si ii cunosc punctele slabe si - va vine sau nu sa credeti - una dintre cele mai mari vulnerabilitati ale lui este dragostea. Dragostea lui pentru Tommy este uriasa; dragostea lui pentru intreaga familie este uriasa, dar asa cum putem vedea de-a lungul seriei, dragostea, loialitatea si increderea pot fi abuzate. Atunci cand Arthur simte ca a fost inselat in vreuna din aceste privinte, de cele mai multe ori o ia razna. In primul sezon, tatal lui, Arthur Shelby Sr., apare si ii prezinta o poveste de vis, in care el planuieste sa se mute in America pentru a deschide „Casino Shelby", alaturi de Arthur. „Am vazut numele deasupra usii!", ii spune el fiului sau. il foloseste apoi pe Arthur pentru a fura bani de la familie, un gest ce va culmina cu o inima franta. Dragostea lui Arthur pentru tatal sau nu este niciodata reciproca - Arthur Shelby Sr. isi arata dragostea fata de Arthur doar pentru a-si insela familia si a le lua banii - ulterior renunta la devotament. Cand Arthur il gaseste in cele din urma pe Arthur Shelby Sr., care voia sa fuga din Birmingham, pe peron, isi da seama ca tatal lui nu avea nici cea mai mica intentie de a-l lua in America; nu exista niciun cazinou. Dar Arthur crezuse fiecare cuvintel spus de tatal sau, pentru ca se intorsese in perioada in care avea zece ani, cand tatal sau il ducea la zoo. Era inocent. Dar Arthur Shelby Sr. si-a reluat comportamentul - si-a dezamagit familia, a abuzat de increderea lor si l-a abandonat pe Arthur. Asta ii provoaca lui Arthur o durere imensa si atunci incearca se sinucida la clubul de box, insa nodul prost facut se rupe, in timp ce el se zbate in stransoare.
Si Tommy profita de increderea lui; profita de Arthur sub pretextul binelui colectiv, ca atunci cand isi da intreaga familie pe mana politiei, la sfarsitul sezonului al treilea. In sezonul doi, Polly il acuza pe Tommy ca neglijeaza starea mentala a fratelui sau, deoarece prefera sa aiba „un caine turbat" alaturi mai degraba decat pe cineva linistit; un soldat care se misca cu mai multa grija sub efectul opiumului si al bromurii, pe care Arthur le ia pentru a-si linisti traumele mentale. Cillian si cu mine chiar am discutat despre asta recent. Am zis ca Tommy nu vrea sa i se intample nimic familiei Shelby, dar se foloseste de noi pentru ambitiile sale, daca este necesar."

Carti Arta Carti Arhitectura Carti Arhitectură și Design Carti Beletristica Carti Literatură Universală Carti Thriller Carti Non Fictiune

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit